בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טורטיית תפוחי אדמה, כרישה וגבינה

תגובות

חומרים (8-6 מנות):

  • 8 כפות שמן זית
  • כרישה פרוסה לחצאי עיגולים דקים
  • 28-30 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחצויים
  • 8 ביצים
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כפית גרידת לימון
  • חצי כוס גבינת מנצ'גו או גאודה מגוררת

הכנה:

למחבת בגודל 26 מוזגים 3 כפות שמן זית. מטגנים כרישה 10 דקות עד להתרככות והשחמה קלה. מעבירים לקערה.

לאותה מחבת מוזגים 5 כפות שמן זית. מחממים היטב. מניחים בשכבה אחת צפופה חצאי תפוחי אדמה, כשצדם החתוך כלפי המחבת. מטגנים 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש מעט, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את המכסה בזהירות, כי השמן משפריץ מעט.

בקערה טורפים ביצים בעזרת מזלג. מוסיפים שמנת מתוקה, תבלינים, גרידת לימון, כרישה וגבינה. מערבבים.

מוזגים את תכולת הביצים למחבת עם תפוחי האדמה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות. מנערים בעדינות את תכולת המחבת כדי שהטורטייה לא תידבק למחבת. מבשלים 5 דקות נוספות. הטורטייה תישאר רטובה בחלקה העליון ותחתיתה תשחים.

מחממים תנור לתוכנית גריל. מעבירים את המחבת למרכז התנור ומשחימים את חלקה העליון 2 דקות. מצננים 15 דקות, הופכים לצלחת הגשה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר, לצד יוגורט וסלט.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו