בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ריקוטה פרסקה

חומרים (500 גרם גבינה): 2 ליטר חלב בשקית (לא בקרטון ולא בבקבוק פלסטיק) 1 מכל שמנת מתוקה, גביע יוגורט קטן, כפית מלח, 5 כפות חומץ

10תגובות

גבינה בעלת מרקם רך ונעים, מצוינת לשימוש בכריכים, עוגות גבינה, קינוחים, מליות לפשטידות וקנלוני

חומרים (500 גרם גבינה):

2 ליטר חלב בשקית (לא בקרטון ולא בבקבוק פלסטיק)

1 מכל שמנת מתוקה

גביע יוגורט קטן

כפית מלח

5 כפות חומץ

הכנה:

בסיר גדול מרתיחים חלב ושמנת מתוקה. מערבבים מדי פעם, כדי שהחלב לא יידבק לתחתית הסיר. מכבים מיד.

ממתינים 10 דקות. מסירים את הקרום.

בקערה קטנה מערבבים יוגורט, מלח וחצי כוס מתערובת החלב החם. מוזגים בחזרה לסיר, מערבבים ומדליקים שנית את הלהבה. מוזגים 5 כפות חומץ ומבשלים ללא ערבוב 10 דקות. מכבים וממתינים חצי שעה.

בעזרת כף מחוררת מעבירים את גושי הגבינה הקטנים לתוך חיתול בד, המונח מעל מסננת או לסלסילת קש.

לאחר שעתיים של סינון, הריקוטה מוכנה ואפשר להוציא אותה בשלמותה ולחתוך לפרוסות. מומלץ לאכול אותה חמימה, עוד באותו היום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו