מתכון: פירורי ריקוטה

ריקוטה בעלת מרקם פירורי עדין, שמזכירה במרקמה את גבינת האורדה. הגבינה מעולה למליות לפשטידות או פנקייקים, לסלטים רעננים, חביתות, פסטות ופיצות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שלבי הכנת הריקוטה - 5
שלבי הכנת הריקוטה - 5צילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (ל-400 גרם גבינה):

2 ליטר חלב 3% בשקית (לא בקרטון ולא בבקבוק פלסטיק)

500 מ"ל רוויון

כפית וחצי מלח

הכנה:

בסיר גדול מחממים חלב ורוויון על אש בינונית, על סף רתיחה (90 מעלות). מערבבים מדי פעם, כדי שהחלב לא יידבק לתחתית הסיר.

מכבים את האש, ממליחים ומשהים 15 דקות ללא ערבוב.

בעזרת כף מחוררת מעבירים את גושי הגבינה הקטנים לחיתול סד, המונח מעל מסננת או לסלסילת קש.

לאחר שעתיים של סינון, הריקוטה מוכנה ואפשר להוציא אותה בשלמותה ולחתוך לפרוסות.

שלבי הכנת הריקוטה - 5
5 מתוך 5 |
שלבי הכנת הריקוטה - 5צילום: לימור לניאדו תירוש
1 מתוך 5 |
שלבי הכנת הריקוטה - 1
2 מתוך 5 |
שלבי הכנת הריקוטה - 2

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ