בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נא להכיר: 3 מתכונים לסטייק טרטר

הכנת סטייק טרטר היא מלאכה קלה. כל מה שנדרש הוא מעט אומץ ונתח בקר משובח

תגובות

סטייק טרטר הוא ללא ספק אחד מהמאכלים האנינים של המטבח הצרפתי המודרני. המנה המעודנת הזאת - לפחות בעיני מי שאינם נרתעים מאכילת בשר לא מבושל - הומצאה כנראה במאה ה-12 על ידי חיילים טטרים, אלה הניחו נתחי בשר נא תחת אוכפי סוסיהם - וזה התרכך ממשקלם ומתנודות הדרך. בערב הם קצצו את נתחי הבשר עד דק ואכלו אותם לא מבושלים.

הטטרים הכירו לרוסים את המנה, אלה קראו לה על שמם וגילו לצרפתים את סוד הטרטר. הצרפתים, מצדם, הוסיפו למנה צלפים וחלמון וכך היא התפרסמה בעולם - מתובלת כהלכה ומפתיעה בטעמה המעודן.

הכנת סטייק טרטר היא מלאכה קלה. כל הנדרש הוא מעט אומץ ונתח בקר משובח. טרטר עתיר טעמים יתקבל בזכות שימוש בבשר בקר טרי (לא קפוא) או מיושן כשבועיים, עדיף מפרה מבכירה. הנתחים המתאימים לקיצוץ הם פילה בקר וסינטה.

קיצוץ סטייק טרטר לקוביות קטנטנות דורש סבלנות וסכין טובה וחדה. אפשר להקל על הקיצוץ על ידי צינון הבשר במקפיא 20 דקות טרם המלאכה. את הסטייק אפשר להגיש מתובל או עם תוספות וחומרי תיבול לצדו.

לעמי הלבנט גרסה משלהם לטרטר: קובה נייה - מנה מבורגול דק וקוביות קטנטנות של בשר טלה טרי (קצוץ או טחון גס), המתובלת בעדינות בשמן זית ולימון. המראה הכובש שלה וטעמה הייחודי אינם מעידים על מרכיביה הספורים ותיבולה הפשוט. להבדיל מהטרטר, יוצרים אותה בלישה קצרה של הבשר והבורגול עם חומרי התיבול. פעולת הלישה מאחדת את כל המרכיבים למרקם אחיד ורך.

נהוג לאכול קובה נייה בלילות שבת, לצד כוסית עראק צוננת ופלח לימון. הסורים מגישים גם גרסה צמחונית, ובה עדשים כתומות ורסק עגבניות טרי מחליפים את קוביות הטלה הטרי.

סטייק טרטר

לימור לניאדו תירוש

סלמון טרטר

לימור לניאדו תירוש

קובה נייה

לימור לניאדו תירוש

טורים אחרונים: מוס שוקולד קיצי | ריקוטה ביתית | האחות הקטנה של הלזניה | המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס |חמישה מתכונים לשייקים קיציים

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו