נא להכיר: שלושה מתכונים לסטייק טרטר

הכנת סטייק טרטר היא מלאכה קלה. כל מה שנדרש הוא מעט אומץ ונתח בקר משובח

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

סטייק טרטר הוא ללא ספק אחד מהמאכלים האנינים של המטבח הצרפתי המודרני. המנה המעודנת הזאת - לפחות בעיני מי שאינם נרתעים מאכילת בשר לא מבושל - הומצאה כנראה במאה ה-12 על ידי חיילים טטרים, אלה הניחו נתחי בשר נא תחת אוכפי סוסיהם - וזה התרכך ממשקלם ומתנודות הדרך. בערב הם קצצו את נתחי הבשר עד דק ואכלו אותם לא מבושלים.

הטטרים הכירו לרוסים את המנה, אלה קראו לה על שמם וגילו לצרפתים את סוד הטרטר. הצרפתים, מצדם, הוסיפו למנה צלפים וחלמון וכך היא התפרסמה בעולם - מתובלת כהלכה ומפתיעה בטעמה המעודן.

הכנת סטייק טרטר היא מלאכה קלה. כל הנדרש הוא מעט אומץ ונתח בקר משובח. טרטר עתיר טעמים יתקבל בזכות שימוש בבשר בקר טרי (לא קפוא) או מיושן כשבועיים, עדיף מפרה מבכירה. הנתחים המתאימים לקיצוץ הם פילה בקר וסינטה.

קיצוץ סטייק טרטר לקוביות קטנטנות דורש סבלנות וסכין טובה וחדה. אפשר להקל על הקיצוץ על ידי צינון הבשר במקפיא 20 דקות טרם המלאכה. את הסטייק אפשר להגיש מתובל או עם תוספות וחומרי תיבול לצדו.

לעמי הלבנט גרסה משלהם לטרטר: קובה נייה - מנה מבורגול דק וקוביות קטנטנות של בשר טלה טרי (קצוץ או טחון גס), המתובלת בעדינות בשמן זית ולימון. המראה הכובש שלה וטעמה הייחודי אינם מעידים על מרכיביה הספורים ותיבולה הפשוט. להבדיל מהטרטר, יוצרים אותה בלישה קצרה של הבשר והבורגול עם חומרי התיבול. פעולת הלישה מאחדת את כל המרכיבים למרקם אחיד ורך.

נהוג לאכול קובה נייה בלילות שבת, לצד כוסית עראק צוננת ופלח לימון. הסורים מגישים גם גרסה צמחונית, ובה עדשים כתומות ורסק עגבניות טרי מחליפים את קוביות הטלה הטרי.

סטייק טרטר

צילום: לימור לניאדו תירוש

סלמון טרטר

צילום: לימור לניאדו תירוש

קובה נייה

צילום: לימור לניאדו תירוש

טורים אחרונים: מוס שוקולד קיצי | ריקוטה ביתית |האחות הקטנה של הלזניה | המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס |חמישה מתכונים לשייקים קיציים

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

limortiroche@gmail.com

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ