הדובדבן שבקצפת: 3 מתכונים עם דובדבנים

בבראוניז, כעוגת פירות הפוכה או משומרים: שלוש דרכים לנצל את עונת הדובדבנים, שנמצאת כעת בעיצומה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

ולי יותר מכל, ייחודם של הדובדבנים טמון ביופיים. צבעם בורדו עמוק, צורתם עגולה ומושלמת, קליפתם הדקה בוהקת ומזמינה וגבעולם דק ועדין - מחבר שניים בטבעיות השמורה לתקופת המבול. לא בכדי מראה הדובדבנים מעורר מחשבות רומנטיות, דובדבן הוא הפרי הכי זוגי בטבע ולפחות בכל הקשור לאכילה בשניים, רומנטיקה אינה מלה גסה.

טעמם של הדובדבנים מתוק עם סיום חמצמץ-מריר מפתיע. בטעם טמונים רמזים לפריחה ולתבלינים אקזוטיים. לגרעין הדובדבן טעם שקד מריר והוא האחראי למרירות הקלה בסיום. ציפת הדובדבן קרה ובשרנית ובשילוב עם גודלו הנוח מתקבל נשנוש בריא, שאינו גורם לנקיפות מצפון.

בישול דובדבנים בסוכר ובתבלינים מספק צנצנת מופלאה שבה הפרי, שנשאר יציב גם לאחר בישולו, טובל בסירופ מתוק וסמיך. טעמם של דובדבנים מבושלים הוא מענג. יכולתם הטבעית לספוג טעמים כגון קינמון, וניל, שקדים, אניס, יין פורט, אמרטו וקרם דה קסיס, מאפשרת לקבל חומר גלם משובח המשדרג מגוון רחב של מאכלים.

דובדבנים משומרים יעשירו עוגות בחושות, עוגות שוקולד, עוגות גבינה וטארטים. הדובדבנים המבושלים נפלאים מעל גלידת וניל, יוגורט עזים, פנה קוטה ומלבי. הם משתלבים מצוין גם בסלטי חסה רעננים, סלטי קינואה ואורז, ברטבים לסלט ומעל גבינת עזים חמה.

דובדבנים משומרים יישארו טריים כל השנה, אך יש להזדרז ולהכינם כי עונת הדובדבנים קצרה. דרך נוספת המאפשרת שימוש בדובדבן לאחר תום העונה היא הקפאתם. יש להקפיאם שטופים, מיובשים ומגולענים. בתחילה מקפיאים אותם בתבנית בשכבה אחת. לאחר ההקפאה רצוי לאחסנם בשכבות במכל אטום.

לדובדבן שני סוגים עיקריים: מתוק, בשני צבעים: אדום-בורדו עז טעמים; וצהוב, עם כתם קטן כתמתם - בעל טעם מעודן יותר. לסוג החמוץ צבע אדום בהיר ורובו נמכר לתעשייה וקשה להשגה. דובדבנים חמוצים משמשים למשקאות אלכוהוליים (וישניאק, קירש, שרי), לאפייה ולשימורים. הדובדבן החמוץ מתאים גם לבשר ותבשילי קדירה.

עוגת דובדבנים הפוכה

צילום: לימור לניאדו תירוש

בראוניז דובדבנים

בראוניז דובדבנים עשירצילום: לימור לניאדו תירוש

דובדבנים משומרים

דובדבנים משומרים בסירופצילום: לימור לניאדו תירוש

***

מכשירי גלעון

* Westmark (תוצרת גרמניה, 57 שקל). מומלץ ביותר. מלאכת גלעון זריזה ופשוטה, שלא עייפה את כף היד.

* Chef'n (תוצרת סין, 40 שקל). מומלץ מאוד. מלאכת הגלעון קלה ואפילו מהנה.

* Endurance (תוצרת סין, 36 שקל). מומלץ. קל משקל, קטן בגודל, פשוט לתפעול - אך דורש הסתגלות.

* Swing a Way (תוצרת סין, 50 שקל). גדול, כבד ולא מאפשר אחיזה נוחה.

* Snocciolatore (תוצרת איטליה, 40 שקל). כבד, בעל קפיץ בעייתי ואחיזה לא נוחה.

להשיג בחנויות המתמחות: פור שף, קיטשן וורקס, גרובשטיין, ספייסס ולגעת באוכל.

טורים אחרונים: מוס שוקולד קיצי | ריקוטה ביתית |האחות הקטנה של הלזניה |המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס |חמישה מתכונים לשייקים קיציים

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

limortiroche@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ