מתכון: דובדבנים משומרים בסירופ

דובדבנים משומרים יעשירו עוגות בחושות, עוגות שוקולד, עוגות גבינה וטארטים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בישול דובדבנים בסוכר ובתבלינים מספק צנצנת מופלאה שבה הפרי, שנשאר יציב גם לאחר בישולו, טובל בסירופ מתוק וסמיך. טעמם של דובדבנים מבושלים הוא מענג. יכולתם הטבעית לספוג טעמים כגון קינמון, וניל, שקדים, אניס, יין פורט, אמרטו וקרם דה קסיס, מאפשרת לקבל חומר גלם משובח המשדרג מגוון רחב של מאכלים. דובדבנים משומרים יישארו טריים כל השנה, אך יש להזדרז ולהכינם כי עונת הדובדבנים קצרה

חומרים:

  • 750 גרם נטו דובדבנים מגולענים
  • רבע כוס יין פורט או מדרה
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • כף מיץ לימון
  • מקל קינמון

הכנה:

מניחים בסיר את כל החומרים. מערבבים, מכסים ומשרים לילה בטמפרטורת החדר. מרתיחים את הדובדבנים המושרים ומסירים את הקצף. מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה על סף בעבוע עדין למשך שעה. מעקרים צנצנת גדולה ומאחסנים במקרר.

דובדבנים משומרים בסירופצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ