עונת המלפפונים: שלושה מתכונים מרעננים

מלפפוני בלאדי, שמתחבאים בימים אלה בכספות של הירקנים, הם בעלי מרקם פריך וטעם מתקתק מרוכז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

ימים שלקראת היום הארוך בשנה, מומלץ לערוך חיפוש מדוקדק אצל הירקן השכונתי. בצמוד לקופה, מאחורי גבו של הירקן, יימצא קרוב לוודאי ארגז אוצרות שבו מונחים בערבוביה מלפפונים קטנטנים ומעוקלי גזרה השמורים למקורבים בלבד. קליפתם של המלפפונים מחוספסת במקצת ובשרם הירקרק מוצק ורענן.

עונת מלפפוני הבאלדי נמצאת כרגע בשיאה. לאלה שאינם נמשכים למראם המפותל ולקליפתם המסוקסת, אציע להניח את חוקי האסתטיקה בצד - טעמם גן עדן. יש להם מרקם פריך וטעם מרוכז ומתקתק. נגיסה ממלפפון טרי עם מעט מלח גס וטיפת שמן זית משרה תחושת ניקיון ורעננות מענגת.

ברוב ימות השנה טעמם של המלפפונים מצדיק את השם הרע שיצא להם. יש להם ציפה ספוגת מים וטעם תפל, עם סיומת מרירה. מלפפוני חממה מאבדים את טעמם המתוק מחמת הקירור הממושך והגידול תחת מנורת פלואורסנט. אין להשוות בין טעמם לזה של מלפפון בראשיתי, שנקטף הבוקר מן האדמה לאחר שספג שמש קיצית והשקיה מתאימה.

למלפפון צורות אכילה רבות - כבוש במלח או בחומץ; קצוץ או פרוס בסלטים; מרכיב מרכזי במרקים קרים עם יוגורט ושמיר או נענע; מעבה רטבים וכריכים. במזרח הרחוק חותכים את המלפפונים לאורכם ומוציאים בעזרת כפית את הגרעינים, שבהם אגור טעם מר. היפאנים אף פיתחו זני מלפפונים נטולי גרעינים, המתאימים לסושי.

כדי להימנע מסלט ירקות קצוץ שטבול ברוטב מימי, מומלץ להשרות במסננת את המלפפונים הקצוצים עם מעט מלח למשך חצי שעה. המלפפונים יגירו נוזלים רבים שכך לא יתערבבו ברוטב הסלט.

הדרך הטובה ביותר לשמירה על טריות המלפפונים היא אחסונם במקרר בקערה עם מים, שיש להחליף פעם ביום. אפשר לעטוף אותם במגבת מטבח עם ענפי נענע ולאחסן במקרר.

שיפודי פרגיות בחלב קוקוס על סלט מלפפונים תאילנדי

צילום: לימור לניאדו תירוש

סלט מלפפונים וגבינת עזים עם שקדים, חמוציות ונענע

צילום: לימור לניאדו תירוש

מלפפונים כבושים במלח

צילום: לימור לניאדו תירוש

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

limortiroche@gmail.com

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ