בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מקלובה עם עלי גפן ממולאים

זו העונה לקנות או לקטוף עלי גפן טריים כדי למלא אותם

תגובות

חומרים (8 מנות):

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 400 גרם פולקה (צלי כתף מס' 5) ו-300 גרם שפונדרה חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מקל קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • כפית וחצי פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל אנגלי טחון
  • כפית וחצי מלח
  • כפית וחצי פלפל שחור
  • 50 עלי גפן בינוניים או 80 קטנטנים (בגודל זרת), ממולאים במלית אורז ובשר לא מבושלים
  • כוס וחצי מים רותחים
  • 2 כפות רסק עגבניות

הכנה:

מחממים כף וחצי שמן בסיר נמוך ורחב. מטגנים על להבה גבוהה, תוך הקפצה, חצי מכמות קוביות הבשר עד להשחמתן. מעבירים לצלחת.

חוזרים על מלאכת הטיגון (ללא תוספת שמן) עם החצי הנותר של הבשר. מעבירים לצלחת ומתבלים בחצי מכמות המלח והפלפל.

לאותו הסיר מוסיפים כף וחצי שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית עד התרככות והשחמה קלה. מוסיפים מקל קינמון, עלי דפנה, פפריקה ופלפל אנגלי. מטגנים 2 דקות. מוסיפים קוביות עגבנייה, מגבירים מעט את האש וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל השחור הנותר ומוסיפים את קוביות הבשר וכל הנוזלים שבצלחת. מערבבים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית.

מניחים את עלי הגפן בשתי שכבות צפופות, מכסים עם מכסה ומבשלים רבע שעה. מוסיפים מים רותחים מעורבבים עם רסק העגבניות, מניחים צלחת על גבי עלי הגפן, מכסים ומבשלים על בעבוע עדין שעה וחצי. ממתינים כמה שעות או לילה לספיגת טעמים.

מוציאים את הצלחת, מחממים שנית. מניחים צלחת הגשה על שפת הסיר, הופכים בזריזות ומגישים.

מקלובה עם עלי גפן
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו