פיננסייר מייפל וחמוציות

עוגייה רכה וספוגית, דחוסה במידה, עם מעטה פריך ושחום. מישהו צריך יותר מזה?

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיננסייר מייפל וחמוציות צילום: לימור לניאדו תירוש

טעמן החמוץ-מתוק של החמוציות מעניק רעננות וקלילות למתיקות הכבדה של סירופ המייפל. אפשר להמיר את החמוציות בפיסטוקים קצוצים, שוקולד מריר או לבן, או שברי פקאנים מסוכרים.

חומרים (40 יחידות):


75גרם (רבע כוס + כף) מייפל טבעי אורגני
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
40 גרם (5 כפות) שקדים טחונים
40 גרם (4 כפות) קמח
קורט סודה לשתייה
3 חלבונים
100 גרם חמאה
50 גרם חמוציות קצוצות לקוביות קטנטנות


הכנה:

מבשלים סירופ מייפל על אש קטנה עד שהוא מצטמצם לשתי כפות (55 גרם, כ 3 דקות לאחר רתיחה). מצננים. מחממים תנור ל 200 מעלות. מבשלים את החמאה בסיר קטן או מחבת עד להיפרדות מוצקי החלב והשחמתם לצבע חום בהיר. יש להיזהר לבל החמאה תישרף. מסננים ומצננים.

מנפים לקערה בינונית אבקת סוכר, קמח ואבקת שקדים. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג טורפים קלות את החלבונים עד לקבלת מרקם רך ונוזלי (לא קצף). מוזגים את החלבונים לתערובת היבשים תוך כדי טריפה. מערבבים בעדינות.

מוסיפים 2 כפות סירופ מייפל מצומצם ו 65 גרם (שליש כוס פחות כפית) מהחמאה המומסת (מוודאים שאינה חמה) ומערבבים. משמנים תבנית שקעים עם יתרת החמאה המומסת ומזליפים מהתערובת לתבנית סיליקון עם מגרעות מלבניות בגודל 5x3 ס"מ. אופים 7 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות טרם השליפה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.


הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ