מתכון

עוגיות תמרים וספירולינה

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות תמרים וספירולינה
עוגיות תמרים וספירולינהצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

עוגיות תמרים וספירולינה

חומרים (45 יחידות):

חבילת תמרים מגולענים בוואקום (400 גרם)

3/4 כוס (150 גרם) טחינה אתיופית (מנוערת היטב) או טחינה גולמית רגילה

כף וחצי קוניאק, פורט או גרנד מרנייה

3 כפות מים רותחים

גרידת תפוז

2 כפיות ספירולינה (או יותר, לפי הטעם)

100 גרם פקאנים טבעיים קצוצים דק

לציפוי:

שמן קוקוס

שומשום, קוקוס או אבקת קקאו

פקאנים שלמים

הכנה:

במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים תמרים, טחינה, קוניאק ומים. התהליך לוקח 5-10 דקות. לעתים התערובת נדבקת לדפנות, מדי פעם יש להפסיק את פעולת הערבול ולהחזיר את התערובת למרכז עם כף. כשהתערובת חלקה ורכה מוסיפים גרידת תפוז וספירולינה ומעבדים עוד דקה. מוסיפים פקאנים ומערבלים קצרות. מעבירים לקערה. משמנים קלות את הידיים עם שמן קוקוס. צרים עיגולים ומצפים בציפוי מועדף: שומשום, קוקוס או אבקת קקאו. להגשה חגיגית יש לפחוס מעט את הכדורים ולנעוץ במרכז פקאן שלם. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ