בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי אוהב אותך יותר ממני: 2 מתכונים עם אגסים

קשה להחליט איזה שידוך ראוי יותר לאגסים, שנמצאים כעת בשיאם: שקדים או גבינות. ואולי לא צריך לבחור

תגובות

זנים רבים לאגס, ולכל אחד מהם מראה, רמת מתיקות ומרקם שונים. לא בכדי כינה הומרוס, גדול משוררי יוון הקדומה, את האגס "מתת האלים"; טעמו עשיר וארומטי ולמרות הציפה המנוקדת בגרגירים, מרקמו נימוח.

במטבחי אירופה ואגן הים התיכון האגס משמש להעשרת מנות. יתרונו ברכות בשרו ובאיזון בין טעמיו. מכיוון שפרי האגס עדין, יש לנהוג בו ברגישות לבל יתפורר או יאבד מאופיו האלגנטי.

האגס הוא פרי מתמסר ועל כן נוצרת סינרגיה בינו ובין טעמים ומרקמים אחרים. האגס מפנה להם את מרכז הבמה, ובה בעת תורם ממתיקותו המתונה ומיופיו המסוגנן.

השילוב הקלאסי הוא בין אגסים אפויים לשקדים. השניים מתחברים בזוגיות מאופקת, המניבה הרמוניה של טעמים ומרקמים. מנות רבות חבות את קיומן לשידוך הזה: מטארט אגסים וקרם שקדים, מופת צרפתי לעידון ולפריכות; דרך אגסים אפויים בקרם שקדים ושברי עוגיות אמרטי מצפון איטליה; ועד ל"לחם אבוד" ספוג בשמנת ושקדים, אפוי עם אגסים בקרמל.

אבל האגסים אינם מונוגמיים; הם מקיימים זוגיות מרשימה גם עם גבינות עוקצניות. שילוב בין אגסים לבין גבינות כחולות כגון גורגונזולה, סטילטון או רוקפור פירושו מעדן. אפשר גם להגיש אגסים עם צ'דר, ברי, קממבר, מנצ'גו וגבינות עזים רכות. תוספת אגוזי מלך ועלים מרירים, כגון רוקט ואנדיב, יוצרת חוויית טעמים מושלמת. כל הנדרש הוא לחם שחור טרי, מרוח במעט חמאה עם חומץ שרי או בלסמי מיושן.

אגסים ישתלבו נפלא בכל עוגה או קינוח בזכות איזון בין רמת העסיסיות למרקמם היציב. אגסים טובים גם בבישול לפתן, בחליטה ביין עם תבלינים או אפויים בקליפתם במרסלה וחמאה. אגסים ושוקולד משתלבים נפלא ואהובים על ילדים ומבוגרים כאחד.

באחד הקינוחים המפורסמים בעולם, "אגס הלנה היפה", מבשלים את הפרי ביין לבן עם קינמון ותבלינים, ומזליפים עליו בנדיבות רוטב שוקולד חם.

בשל נטייתם להתקלקל במהירות, אגסים נקטפים טרם הבשלתם. אגסים קשים ומוצקים יש לשמור בקערה נפרדת בטמפרטורת החדר כמה ימים עד הבשלתם. ברגע שהאגס מבשיל, מומלץ להעבירו לקירור.

limortiroche@gmail.com

זה הזמן

זני האגסים העיקריים בישראל הם ספדונה וקוסצ'יה. הקטיף של שני הזנים נערך בין אמצע יולי לאמצע אוגוסט, ובשאר חודשי השנה מקורם של האגסים במרכולים מקירור. לספדונה קליפה ירקרקה, ציפה מתוקה במידה ועסיס רב.

הפרי נקטף כאשר הוא קשה למגע, אך מגיע לשיא טעמו רק לאחר התרככותו, לכן מומלץ לשמור אותו מחוץ לקירור עד להתרככות, ולאחר מכן להכניס למקרר. הספדונה מתאים לבישול ואפייה.

לקוסצייה קליפה צהבהבה, לעתים עם לחי אדומה. הוא טוב לאכילה רק כאשר הוא קשה. לאחר התרככותו הוא מאבד מטעמו, ולכן מומלץ לשמור אותו בקירור. הוא פחות מתאים לבישול בשל טעמו המתוק והמרקם הקמחי המתקבל לאחר הבישול.

האגס האסייאתי (נאשי) דומה בצורתו לתפוח - מעט פחוס ובעל פיטם ועוקץ שקועים. צבעו צהוב-ברונזה והוא נשאר קשה למשך זמן רב. הוא בעל מרקם מתפצח ועסיסי במיוחד. קליפתו מרירה, אך תוכנו מתוק במיוחד ללא רמזים לחמיצות. מומלץ להוסיפו לסלט פירות קר ומרענן, אך הוא אינו מתאים לבישול.

גאלט אגסים ביין ממולאים במרציפן על ריבת שזיפים שחורים

לימור לניאדו תירוש

אגסים שחורים ברוטב טופי ופירורי שקדים קלויים

לימור לניאדו תירוש

טורים אחרונים: 3 מתכונים עם אצת ספירולינה | 3 מתכונים עם עלי גפן |
3 מתכונים עם דובדבנים | מוס שוקולד קיצי | ריקוטה ביתית | האחות הקטנה של הלזניה |המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו