גאלט אגסים ביין ממולאים במרציפן על ריבת שזיפים שחורים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גאלט אגסים ביין
גאלט אגסים בייןצילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (6 מנות):

6 ריבועי בצק עלים בגודל 10x10 ס"מ

3 אגסים קטנים עם הגבעול, קשים במידה וקלופים

כוס מים

כוס יין לבן יבש

כוס סוכר

סרט קליפת לימון באורך 2 ס"מ

מקל קינמון

למלית:

30 גרם מרציפן באיכות טובה

כף ריבת שזיפים שחורים חלקה (פובידל)

להגשה:

גלידת וניל, אבקת סוכר

הכנה:

מרתיחים בסיר בינוני מים, יין, סוכר, קליפת לימון ומקל קינמון. מחליקים פנימה את האגסים ומבשלים בבעבוע עדין, ללא מכסה, רבע שעה. הופכים את האגסים ומבשלים עוד 10 דקות. על האגסים להתרכך לרמה שבה קיסם ננעץ בקלות, אך נתקל בהתנגדות קלה. יש להיזהר מבישול יתר. מכבים ומצננים בנוזל הבישול.

שולפים את האגסים, חוצים בעדינות ומגלענים בעזרת כפית (עדיף פאריסאית). מייבשים בעזרת נייר סופג. ממלאים כל אגס בכפית מרציפן בשקע שנותר מהגלעון.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים ריבוע בצק על קרש חיתוך ועליו אגס. חותכים את הבצק בצורת האגס, בהיקף גדול ממנו לפחות בס"מ. חשוב שהבצק יישאר קר מאוד במשך החיתוך, אחרת לא יתפח. מחזירים למקרר ל-10 דקות.

בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את ריבועי הבצק, מורחים חצי כפית ריבת שזיפים ומניחים חצי אגס, כשצדו החתוך כלפי הריבה. אופים 25 דקות. זורים אבקת סוכר ומגישים חם עם גלידת וניל או שמנת חמוצה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ