האגסים מתבשלים ארוכות בקרמל עדין, עד שצבעם נהפך לחום כהה ומרקמם כשל סוכריית גומי משובחת. לאחר הבישול אופים אותם עד שצבעם נהפך לשחור-אספרסו. מצוינים לקינוחים לצד גלידה, יוגורט עזים ופנה קוטה קרירה. כן אפשר לגלען אותם, לחתוך לרבעים ולהניח מעל סלט חסה מתובל בוויניגרט מתקתק עם גבינת רוקפור ואגוזים.

אגסים שחורים ברוטב טופיצילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים:

לאגסים בקרמל:

8 אגסים קטנים קשים במידה וקלופים (משאירים את הגבעול)

חצי כוס+ 2 כפות (130 גרם) סוכר

מקל קינמון

לטופי:

4 כפות שמנת מתוקה, 2 כפות שקדים טחונים

הכנה:

מניחים בסיר בינוני אגסים, סוכר וקינמון. מכסים ומדליקים את הלהבה. מבשלים על אש בינונית עד רתיחה והמסת הסוכר לנוזל. מעבירים לאש קטנטנה ומבשלים מכוסה היטב למשך 6-8 שעות (תלוי בזן האגס ובמידת טריותו). האגסים צריכים להצטמק ולהשחים לצבע שוקולד.

מחממים תנור ל-120 מעלות. מוציאים את האגסים מהנוזלים (שומרים את הנוזלים בצד) ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 90-120 דקות. צבעם יתכהה לשחור-אספרסו ומרקמם יתקשה כשל סוכריית גומי משובחת. שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר עם נוזלי הבישול. האגסים נשמרים חודשים רבים.

הצעת הגשה: קולים במחבת יבשה שקדים טחונים למשך כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד עד השחמה קלה. מצננים. מניחים כל אגס שחור בצלחת אישית קטנה.

מכינים את הטופי: מחממים בסיר קטן 4 כפות מסירופ הקרמל שבו התבשלו האגסים עם 4 כפות שמנת מתוקה. מבשלים שתי דקות לאחר הרתיחה. מכבים. מזליפים רוטב טופי חם מעל האגסים ומפזרים שקדים קלויים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ