בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אגסים ברוטב טופי ופירורי שקדים קלויים

על אגסים שחורים שמעתם? אם תבשלו אותם בקרמל עדין זאת התוצאה שמתאימה לסלטים ולקינוחים

תגובות

האגסים מתבשלים ארוכות בקרמל עדין, עד שצבעם נהפך לחום כהה ומרקמם כשל סוכריית גומי משובחת. לאחר הבישול אופים אותם עד שצבעם נהפך לשחור-אספרסו. מצוינים לקינוחים לצד גלידה, יוגורט עזים ופנה קוטה קרירה. כן אפשר לגלען אותם, לחתוך לרבעים ולהניח מעל סלט חסה מתובל בוויניגרט מתקתק עם גבינת רוקפור ואגוזים.

לימור לניאדו תירוש

חומרים:

לאגסים בקרמל:

8 אגסים קטנים קשים במידה וקלופים (משאירים את הגבעול)

חצי כוס+ 2 כפות (130 גרם) סוכר

מקל קינמון

לטופי:

4 כפות שמנת מתוקה, 2 כפות שקדים טחונים

הכנה:

מניחים בסיר בינוני אגסים, סוכר וקינמון. מכסים ומדליקים את הלהבה. מבשלים על אש בינונית עד רתיחה והמסת הסוכר לנוזל. מעבירים לאש קטנטנה ומבשלים מכוסה היטב למשך 6-8 שעות (תלוי בזן האגס ובמידת טריותו). האגסים צריכים להצטמק ולהשחים לצבע שוקולד.

מחממים תנור ל-120 מעלות. מוציאים את האגסים מהנוזלים (שומרים את הנוזלים בצד) ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 90-120 דקות. צבעם יתכהה לשחור-אספרסו ומרקמם יתקשה כשל סוכריית גומי משובחת. שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר עם נוזלי הבישול. האגסים נשמרים חודשים רבים.

הצעת הגשה: קולים במחבת יבשה שקדים טחונים למשך כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד עד השחמה קלה. מצננים. מניחים כל אגס שחור בצלחת אישית קטנה.

מכינים את הטופי: מחממים בסיר קטן 4 כפות מסירופ הקרמל שבו התבשלו האגסים עם 4 כפות שמנת מתוקה. מבשלים שתי דקות לאחר הרתיחה. מכבים. מזליפים רוטב טופי חם מעל האגסים ומפזרים שקדים קלויים.
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו