שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

קלפוטי שזיפים

קינוח צרפתי קלאסי פשוט להכנה ואינו דורש מיומנות מיוחדת, רק שימוש בפירות טובים כמו שזיפים או דובדבנים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קלפוטי שזיפים
קלפוטי שזיפיםצילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש

קלפוטי הוא קינוח פופולרי באזורים הכפריים של לימוזין שבמרכז צרפת. הקינוח פשוט להכנה ואינו דורש מיומנות מיוחדת. את השזיפים אפשר להחליף בדובדבנים מגולענים, אגסים, תפוחים ואוכמניות. ניתן להוסיף לקלפוטי חצי כוס שקדים מולבנים ולטחון אותם היטב עם שאר החומרים. לטעמי אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-3 כפות במשרה ורבע כוס בבלילה. בנוסף, אפשר לוותר על חימום המחבת עם החמאה - קל ופשוט יותר למרוח את התבנית בחמאה מומסת. מומלץ לאכול מיד אחרי האפייה.

חומרים (8-6 מנות):

6-5 שזיפים אדומים גדולים (חצי קילו) ובשלים

מים רותחים, רבע כוס ליקר תפוזים (גרנד מרנייה), קירש או קוניאק

שליש כוס סוכר

לבלילה:

כוס חלב, שליש כוס (65 גרם) סוכר, 3 ביצים

כף תמצית וניל, קורט מלח, חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

כף חמאה לשימון המחבת

הכנה:

חולטים שזיפים 10 שניות במים רותחים. מסננים, קולפים, חוצים ומגלענים. משרים שעה בליקר וסוכר. מערבבים מפעם לפעם. מסננים ושומרים על הנוזלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בבלנדר את כל חומרי הבלילה, כולל נוזלי השריית השזיפים. מערבלים במהירות גבוה חצי דקה (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).

משמנים בנדיבות תבנית לפאי - פיירקס או מחבת שנכנסת לתנור - ומחממים על להבה בינונית, עד ששכבת החמאה מתייצבת. מפזרים שזיפים, כשצדם החתוך כלפי מעלה. מוזגים סביב השזיפים את הבצק הנוזלי. אופים שעה. זורים אבקת סוכר ואוכלים חם.

4 מתוך 4 |
1 מתוך 4 |
2 מתוך 4 |

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ