בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

קלפוטי שזיפים

קינוח צרפתי קלאסי פשוט להכנה ואינו דורש מיומנות מיוחדת, רק שימוש בפירות טובים כמו שזיפים או דובדבנים

4תגובות
קלפוטי שזיפים
לימור לניאדו תירו

קלפוטי הוא קינוח פופולרי באזורים הכפריים של לימוזין שבמרכז צרפת. הקינוח פשוט להכנה ואינו דורש מיומנות מיוחדת. את השזיפים אפשר להחליף בדובדבנים מגולענים, אגסים, תפוחים ואוכמניות. ניתן להוסיף לקלפוטי חצי כוס שקדים מולבנים ולטחון אותם היטב עם שאר החומרים. לטעמי אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-3 כפות במשרה ורבע כוס בבלילה. בנוסף, אפשר לוותר על חימום המחבת עם החמאה - קל ופשוט יותר למרוח את התבנית בחמאה מומסת. מומלץ לאכול מיד אחרי האפייה.

 

חומרים (8-6 מנות):

6-5 שזיפים אדומים גדולים (חצי קילו) ובשלים

מים רותחים, רבע כוס ליקר תפוזים (גרנד מרנייה), קירש או קוניאק

שליש כוס סוכר

לבלילה:

כוס חלב, שליש כוס (65 גרם) סוכר, 3 ביצים

כף תמצית וניל, קורט מלח, חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

כף חמאה לשימון המחבת

הכנה:

חולטים שזיפים 10 שניות במים רותחים. מסננים, קולפים, חוצים ומגלענים. משרים שעה בליקר וסוכר. מערבבים מפעם לפעם. מסננים ושומרים על הנוזלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בבלנדר את כל חומרי הבלילה, כולל נוזלי השריית השזיפים. מערבלים במהירות גבוה חצי דקה (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).

משמנים בנדיבות תבנית לפאי - פיירקס או מחבת שנכנסת לתנור - ומחממים על להבה בינונית, עד ששכבת החמאה מתייצבת. מפזרים שזיפים, כשצדם החתוך כלפי מעלה. מוזגים סביב השזיפים את הבצק הנוזלי. אופים שעה. זורים אבקת סוכר ואוכלים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו