בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

קלפוטי לימון עם ענבים ביין לבן

הקלאסיקה הצרפתית לוקחת את פירות הקיץ והופכת אותם לעוגות מושלמות

תגובות
קלפוטי לימון עם ענבים ביין לבן
לימור לניאדו תירוש

חומרים (6 מנות):

2.5 כוסות (350-400 גרם) ענבים לבנים ושחורים ללא חרצנים

 

למשרה:

רבע כוס יין לבן חצי יבש

3 כפות סוכר

 

לבלילה:

כוס חלב

כף מיץ לימון

רבע כוס (50 גרם) סוכר

3 ביצים

חצי כפית גרידת לימון

קורט מלח

חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

כף חמאה לשימון המחבת

 

לציפוי:

3 כפות מיץ לימון

כף וחצי אבקת סוכר

 

הכנה:

מניחים בקערה בינונית ענבים, מוזגים את חומרי המשרה, מערבבים ומשרים למשך שעה. מערבבים מפעם לפעם. מסננים ושומרים על הנוזלים. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בבלנדר את כל חומרי הבלילה, כולל נוזלי משרה הענבים. מערבלים במהירות גבוהה למשך חצי דקה (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).

לחלופין: ניתן לטרוף קלות בקערה גדולה את כל החומרים, בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים לבלילה ענבים ומערבבים בעדינות. משמנים בנדיבות מחבת שנכנסת לתנור או כלי חרס אישיים. מוזגים את הבלילה ואופים למשך שעה. מערבבים בקערה מיץ לימון ואבקת סוכר ומוזגים בזריזות על הקלפוטי החם. מגישים מיד.

קלפוטי תאנים בסילאן ומרסלה

 

חומרים (6 מנות):

12 תאנים בשלות

למשרה:

שליש כוס מרסלה או פורט

3 כפות סילאן

חצי כפית קינמון

לבלילה:

כוס חלב

רבע כוס (50 גרם) סוכר

3 ביצים

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

3 כפות שקדים טחונים מנופים

כף חמאה לשימון המחבת

הכנה:

מניחים בקערה בינונית תאנים, מוזגים את חומרי המשרה, מערבבים ומשרים למשך שעה. מערבבים מפעם לפעם. מסננים ושומרים על הנוזלים. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בבלנדר את כל חומרי הבלילה, כולל נוזלי משרה התאנים. מערבלים במהירות גבוהה למשך חצי דקה (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר) - לחלופין: ניתן לטרוף קלות את כל החומרים בקערה גדולה, בעזרת מטרפה ידנית. משמנים בנדיבות מחבת שנכנסת לתנור או כלי חרס אישיים. מסדרים תאנים במרווחים שווים, מוזגים מסביבם את הבלילה ואופים למשך שעה. זורים אבקת סוכר ואוכלים חם (הקלפוטי יצנח מעט).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו