בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משימג'י ועד מלך היער: סתיו של פטריות

זוהי העונה הטבעית של הפטריות, ובשנתיים האחרונות זרמו לשוק זנים חדשים ומפתים

תגובות


עונת הסתיו מביאה איתה טעמים וניחוחות של אדמה רטובה. מבין ירקות הסתיו בולטות הפטריות בצבעיהן העדינים וביופיין: מוצקות, שמנמנות ועגלגלות. יש בהן משהו שמזכיר את הנשים השופעות של בוטיצ'לי.

למרות שניתן להשיג פטריות במשך כל השנה, כולן מגידול חקלאי, עונתן הטבעית היא הסתיו ועל כן הן טובות עתה כפליים. בשנתיים האחרונות זרמו לשמחתנו לשווקים זנים חדשים ומפתים של פטריות בעלות מרקמים וטעמים חדשים. בנוסף למוכרות, שמפיניון, ירדן ופורטובלו, עלו לארץ מיפאן שימג'י, אנוקי והשיטקי בגרסתה הטרייה (המיובשת היתה כאן עוד קודם).

שימג'י -¬ קטנטנה בלבן ובחום, מגיעה בסלסילות כעין זר פרחים. יש לה ראש זעיר ורגל עדינה, היא מתאימה לבישול ולהקפצה בשל טעמה המתקתק ומרקמה היציב.

אנוקי ¬- לבנה וארוכת רגל בעלת ראש עגול וזעיר. צרור אנוקי נראה כאגודת שערות דקיקות ופריכות. מרקמה יציב וטעמה מתקתק. אף היא מתאימה להקפצה קצרה.

שיטקי - טרייה ¬ היא המזינה שבחבורה וידועה ביכולתה המופלאה לחזק את מערכת החיסון. היא נראית כמטרייה רחבת שוליים. ניחוחה עז, מרקמה בשרני וטעמה כובש. מתאימה להקפצה ובישול במרקים אסיאתיים, בתבשילי קארי, בנזידים ובדגים.
בנוסף לפטריות היפאניות אפשר להשיג גם את הבייבי פורטובלו החדשה (מיני חורש)¬ קטנה ומוצקה בעלת טעם מתקתק ומרקם יציב. נפלאה בסלטים, להקפצה במנות אסיאתיות ולהעשרת קדירות ונזידים.

הפטרייה המשובחת מכולן היא "מלך היער", גם היא מהתקופה האחרונה: כשמה כן היא, מעדן מלכים, בעלת מראה פראי וטעם נפלא. רגל הפטרייה שמנמנה ואכילה, מרקמה בשרני וחלק ואינו דומה לשום פטרייה אחרת. מבין כולן היא בעלת הנוכחות הדומיננטית. מתאימה לבישול בנזידים, בקדירות ובריזוטו.

כל זני הפטריות יכולים להצטרף בהרמוניה למגוון רחב של מנות. סודן טמון באופיין הנינוח: לכולן יכולת מבורכת לקבל את טעמי הרוטב בשמחה ובהכנעה, תוך השתלבות עם שאר המרכיבים. מרקמן הספוגי הוא שעושה את העבודה. מעבר לכך, דרך הבישול והיד המתבלת חשובים אפילו יותר מהשימוש בזן זה או אחר.

הטיפול בפטריות קל ופשוט: ניגוב קל של ראש הפטרייה בנייר סופג וקיטום חצי ס"מ מבסיס הרגל שבא במגע עם מצע הגידול. בשום מקרה לא מומלץ לשטוף פטריות במים. שכן הן סופגות את מי השטיפה.

את כל מגוון הפטריות ניתן להשיג בשוק האיכרים, בכרמלה (משלוחים משוק הכרמל), במרכולים ואצל ירקנים מתמחים.

מתכון לבולונז פטריות

בולונז פטריות

מתכון לסלט חם של פטריות ובורגול

סלט חם של פטריות ובורגול

מתכון לסלט פטריות בוטיצ'לי

סלט פטריות בוטיצ'לי


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו