מתכון

אינוולטיני: גלילות חציל ממולאות בגבינות רכות ברוטב עגבניות מתובל וסמיך

האיטלקים מתים על חצילים, ואחת ממנות הדגל שלהם היא האינוולטיני חצילים - גלילות ממולאות בגבינות רכות לצד רוטב עגבניות מתובל וסמיך. מתכון נוסף מסדרת מתכוני החצילים שפורסמה בסוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

האיטלקים מתים על חצילים. הם משתמשים בו במרקים, אנטיפסטי, פסטות, פיצות ובתבשילים. אחת ממנות הדגל האיטלקיות היא האינוולטיני חצילים - גלילות ממולאות בגבינות רכות לצד רוטב עגבניות מתובל וסמיך. מומלץ לאכול עם לחם שחור, פריך ודחוס.

חומרים (ל-25 גלילות):
3-2 חצילים
שליש כוס שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אורגנו
2 כפות אוכמניות מיובשות
2 כפות פנקו
כף צנוברים
כף פטרוזיליה קצוצה
למלית:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת עיזים רכה
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
רבע כפית פלפל שחור דק
רבע כפית מלח
לרוטב:
קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (עדיף עגבניות שרי מיובאות מאיטליה)
4 כפות שמן זית
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שן שום קלופה

אינוולטיני חצילים. האיטלקים מתים על חציליםצילום: לימור לניאדו תירוש

הכנה:
בקערה מערבבים יחד שמן זית, מלח, פלפל ואורגנו. מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את החציל, תוך השארת מעט פסים מן הקליפה ופורסים לאורך לפרוסות דקות וארוכות (פחות מחצי ס"מ). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את שני צדי החציל בשמן המתובל, וצולים בחלקו העליון של התנור 8 דקות מכל צד.

מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל החומרים ומבשלים מכוסה, על אש קטנה למשך חצי שעה. טוחנים, מתקנים תיבול ומוסיפים מעט אורגנו וצ'ילי לפי הטעם. מוזגים חצי מהרוטב לתבנית חסינת חום, משומנת בשמן זית. מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים על החציל כף מתערובת הגבינות ומגלגלים. מניחים בתבנית בצפיפות, כשצד התפר כלפי מטה, מפזרים את יתרת הרוטב מסביב לגלילות, מפזרים מעל אוכמניות מיובשות, פנקו, פטרוזיליה וצנוברים וצולים 20 דקות.

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי"

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ