בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

עוף בריבת תפוזונים והל

כך התוודעתי לסגולותיה של ריבת התפוזונים בתבשילים. עוד אחד מסדרת מתכוני התפוז הסיני שפורסמה בסוף השבוע

תגובות

דרך המתכון הזה התוודעתי לסגולות ריבת התפוזונים בתבשילים. העוף טעים, קל להכנה ואהוב על כל בני הבית. הגישו לצד העוף סלט עלים חמצמץ ושלבו ברוטב שלו מעט מיץ תפוזים.

חומרים (6 מנות):

עוף שלם, במשקל קילו וחצי, שטוף ומיובש

6 כפות ריבת תפוזונים (300 גרם) עם הסירופ

רבע כוס שמן זית

רבע כוס יין לבן

2 כפות דבש

כפית וחצי מלח

כפית וחצי פלפל שחור

כפית וחצי גרגירי כוסברה טחונים

5 תרמילי הל

ראש שום מפורק לשיניים

5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לרבעים

ענף רוזמרין

לימור לניאדו תירוש

הכנה:

שמים בסיר קטן ריבת תפוזונים, שמן זית, יין לבן, דבש, תבלינים ואת שיני השום בקליפתם, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עשר דקות.

מסירים מהאש ומצננים. מחממים תנור ל-230 מעלות. משמנים סיר המתאים לצלייה בתנור ומניחים בו את העוף.

מורחים את העוף מכל הצדדים, כולל בטן העוף, בחצי מן התערובת שבסיר. מערבבים בקערה את פלחי תפוחי האדמה עם חצי מהרוטב הנותר שבסיר ומפזרים אותם מסביב העוף. מניחים ענפי רוזמרין, מכסים וצולים חצי שעה. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 50 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו