תערובת קייג'ין הובאה לדרום לואיזיאנה על ידי מתיישבים צרפתיים מקנדה. כדי לשחזר את המטבח שהכירו, הם קטפו שורשים ועשבים מקומיים ממה שמצאו, ייבשו אותם והכינו תערובות ומִשרים לצליית עוף ובשר. נהדר.

חומרים (ל-6 מנות):

1.5 קילו עוף שטוף ומיובש
חצי כפית מלח גס
קוביית חמאה (30 גרם)
צרור תימין

להברשת העוף במהלך הצלייה:
4–5 כפות חמאה מומסת או שמן תירס
כפית פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
כפית פלפל שחור גרוס גס
חצי כפית מלח גס
חצי כפית כמון
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית חרדל צהוב
רבע כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה

לבטטות:
4–6 בטטות קטנות, שטופות וחתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח אטלנטי

להגשה:
עלי כוסברה, חצי לימון

עוף קייג'יןצילום: לימור לניאדו תירוש

הכנה:

מחממים תנור ל–220 מעלות. זורים בבטן העוף מלח, מחדירים קוביית חמאה ותימין. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול. מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה חמאה ואת כל התבלינים ומברישים את העוף בחצי מתערובת החמאה. מערבבים בקערה בטטות עם שמן זית ומלח ומפזרים סביב העוף. מכניסים לתנור וצולים 15 דקות. הופכים את העוף ומברישים בזריזות בשארית תערובת החמאה, צולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל–180 מעלות, מברישים את העוף והבטטות בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים חצי שעה. מעבירים את העוף לקרש חיתוך, מפזרים עלי כוסברה, מטפטפים מיץ לימון וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה וחצי.

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי"

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ