בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

דניס בבמיה, עגבניות ולימון כבוש

אם אתם שייכים לאוהבי הירק הרירי הייחודי הזה - הנה עוד מתכון בסדרת הבמיה שפורסמה בסוף השבוע

6תגובות

חומרים (ל-6 מנות):
6 פילטים של דניס, לברק או בס
לרוטב עגבניות:
300 גרם במיה צעירה שטופה ומיובשת
2 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
כף לימון כבוש קצוץ למחית
1 קופסת (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות (עדיף מיובא מאיטליה)
חצי כפית מלח אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית סוכר
קורט שבבי צ'ילי
3/4 כוס טחינה ביתית חמצמצה

לימור לניאדו תירוש

הכנה: מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ומטגנים שום ולימון כבוש למשך דקה. מוסיפים עגבניות ותבלינים ומבשלים על בעבוע עדין רבע שעה. מוסיפים את הבמיה ומבשלים ללא ערבוב עשר דקות. מחממים תנור ל–230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בשמן זית. מניחים את נתחי הפילה כשצד העור כלפי מטה, מושחים כל דג במעט שמן זית, כמה טיפות מיץ לימון ומעט מלח אטלנטי. עורמים מעל כל פילה כ–3 כפות מרוטב הבמיה. מזליפים מעט שמן זית וצולים 6 דקות. מעבירים לצלחת הגשה (פילה אחד לראשונה ושניים לעיקרית) ומגישים עם טחינה חמצמצה. ההגשה - מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו