בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תחושת חמיצות מענגת: דברים שלימון פרסי יודע לעשות

סלט חיטה ועשבים, מרק עשבים ובורגול או חורשט סבזי — תבשיל הדגל של המטבח הפרסי. כולם מקבלים את טעמם המיוחד מלימון פרסי מיובש

8תגובות

הלימון הפרסי המיובש ("לימו עומאני" בפרסית) משמש כתבלין עיקרי בתבשילים פרסיים רבים ומעניק להם את טעמם המיוחד, עם הבשומת החמצמצה המזוהה עם המטבח מארץ זו. יש ללימון הזה קשת טעמים שנעה בין חמצמצות רעננה למרירות קלה, והוא למעשה סוג של ליים קטן וצהוב שטעמו וצבעו הסופיים תלויים בשיטת הייבוש שלו.

את הלימון הצהוב החיוור (הנקרא "הלבן" בחנויות) מייבשים קודם באוויר הפתוח בשמש ואחר כך בתנורי חימום על חום נמוך. ואילו את הלימונים השחורים מייבשים בסירי חימום על חום נמוך עד קבלת לימונים מפוחמים. ללימון השחור טעמים עזים, חמוצים־מרירים, והוא מעניק לתבשילים גם צבע כהה. הלימון הלבן עדין יותר בטעמיו.

ישנם כמה אופני שימוש בלימון הזה: כאשר רוצים לקבל את טעמיו העזים וריחו האופייני, שוטפים אותו, מנקבים על ידי נעיצת האגודל בקליפת הלימון, ואז מכניסים בתחילת הבישול ומבשלים שעה־שעתיים (בד"כ יידרשו 3–4 לימונים לסיר בינוני). כדי לקבל טעם מעודן וארומתי יותר חוצים אותו, מסירים את הגרעינים ומוסיפים אותו אחרון לבישול קצר.

הלימונים המיובשים טובים לחליטות תה, למרקים, לנזידי בשר ועוף, לאורז, לתפוחי אדמה ועוד.

מתכון לסלט חיטה, עשבים ולימון פרסי

סלט חיטה, עשבים  ולימון פרסי
לימור לניאדו תירוש

מתכון לחורשט סבזי

חורשט סבזי
לימור לניאדו תירוש

מתכון למרק עשבים ובורגול

מרק עשבים ובורגול
לימור לניאדו תירוש

 

limortiroche@gmail.com

 

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי":



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו