בשבחי הכיבוש: דברים שאפשר לעשות עם סלמון כבוש

בווסאבי ואצות, בתפוזים וקמפרי או במלח ותה ירוק. אין פשוט יותר וטעים יותר מסלמון בכבישה ביתית. ואיך זה קשור לקבורה נורדית?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

גרבלקס ("סלמון קבור" בנורדית) היא שיטת סקנדינבית עתיקה לשימור פילה סלמון. לקראת ימי החורף הקרים, דקה לפני קפיאת האגמים, כשברור שלא ניתן יהיה לדוג בקרוב דגה טרייה, נהגו העמים הנורדים לטמון את הדגים עם מלח (סלמון, הרינג וגם בשר כרישים) בחביות או בבורות באדמה ולכסות אותם בקליפות עץ ליבנה ובאבנים. לאחר תקופת התסיסה התרככו הדגים וקיבלו טעם מלוח עז וגם ריח דומיננטי — מה שהוביל עם השנים לפיתוח שיטה נוספת, של שימור ללא תסיסה: לאחר ניקוי הדגים הם הונחו בתבניות, כוסו במלח ומעל הונחה עליהם משקולת כבדה. לאחר 5 ימים שימור קיבלו הדגים טעם מלוח עדין ומרקם רך, ללא זכר לריח הבעייתי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ