פודינג אורז עם חלב קוקוס, מנגו וסירופ תפוז

בין המזרח הרחוק למזרח הקרוב, קינוח שמנצל את מתיקות המנגו וחמיצות התפוז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
פודינג אורז

רכיבים

  • חצי כוס אורז עגול או סטיקי רייס
  • 400 מ"ל (פחית) חלב קוקוס
  • 150 מ"ל חלב מלא
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כפית מלח

לסירופ התפוז:

  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • רבע כוס סוכר
  • מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 2 מנגו בשלים ופרוסים לפלחים

הוראות הכנה

משרים את האורז במים קרים למשך שעה, ומסננים.

בסיר בינוני מבשלים חלב קוקוס, חלב, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים לסיר אורז ומבשלים לא מכוסה, כ-20 דקות. טועמים - אם האורז רך מכבים את הלהבה, אם הוא מעט קשה מבשלים חמש דקות נוספות. בזמן הבישול, חשוב לערבב עם כף עץ את האורז ולהשגיח שלא יידבק לתחתית הסיר. אם הפודינג הסמיך יתר על המידה, ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס או חלב רגיל.

בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים, סוכר ומקל וניל, מנמיכים את הלהבה, מבשלים חמש דקות, מגרדים את תוך מקל הווניל לתוך הסירופ ומכבים את האש.

מניחים בכל קערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, מעליו מספר פלחי מנגו וכף סירופ תפוז.

תגובות