אורז עם בננות ברוטב קרמל-טופי ואספרסו - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז עם בננות ברוטב קרמל-טופי ואספרסו

4 מנות דרגת קושי: קל
אורז עם בננות
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי כוס אורז

550 מ"ל חלב מלא
50 גרם (רבע כוס) סוכר
רבע כפית מלח
מקל וניל חצוי
כפית גרידת לימון

רוטב הקרמל-טופי:

50 גרם סוכר

שליש כוס שמנת מתוקה
2 בננות פרוסות לחצאי עיגולים
חצי כוס אספרסו

הוראות הכנה

משרים את האורז במים קרים למשך שעה, מסננים. בסיר בינוני מבשלים חלב, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומקל וניל ומבשלים לא מכוסה, כ-20 דקות. טועמים, אם האורז רך מכבים את הלהבה.

בזמן הבישול, חשוב לערבב עם כף עץ את האורז. אם הפודינג סמיך מדי, ניתן להוסיף חלב.

מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. מגרדים את תוך מקל הווניל אל תכולת הסיר ומניחים אותו בצד.

במחבת מבשלים סוכר עד שצבעו הופך לחום עמוק, מנערים מפעם לפעם את המחבת (לא מערבבים עם כף). מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית אחר כפית שמנת מתוקה, מנערים את המחבת עד ספיגת השמנת בתוך הכרמל.

מוסיפים בננות לרוטב הטופי, מבשלים שתי דקות ומכבים את האש.

מניחים בכל קערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, מעליו מספר פרוסות בננות וכף של רוטב טופי.

יוצקים מעל כל קערית כפית אספרסו ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות