קינוח של אורז עם חלב, תאנים, דבש ופירורי עוגיות - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח של אורז עם חלב, תאנים, דבש ופירורי עוגיות

הקינוח הים תיכוני של אורז עם חלב מקבל כאן טוויסט עדכני וקיצי במיוחד

4 מנות דרגת קושי: קל
אורז עם תאנים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי כוס אורז

550 מ"ל חלב מלא
50 גרם (רבע כוס) סוכר
רבע כפית מלח
מקל וניל חצוי
כפית גרידת לימון
8 תאנים פרוסות לרבעים
2 כפות דבש
4 עוגיות לוטוס או זנגביל מפוררות

הוראות הכנה

משרים את האורז במים קרים למשך שעה, מסננים. בסיר בינוני מבשלים חלב, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומקל וניל ומבשלים לא מכוסה, כ-20 דקות. טועמים, אם האורז רך מכבים את הלהבה. אם מעט קשה מבשלים חמש דקות נוספות. בזמן הבישול חשוב לערבב עם כף עץ את האורז ולהשגיח שלא יידבק לתחתית הסיר. אם הפודינג הסמיך יתר על המידה, ניתן להוסיף מעט חלב. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. מגרדים את תוך מקל הווניל לתוך תכולת הסיר ומניחים אותו בצד. במחבת מבשלים דבש עד רתיחה, מוסיפים תאנים, מבשלים שתי דקות ומכבים את האש. מניחים בכל קערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, מעליו מספר פלחי תאנים ופירורי עוגייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות