מתכון: מקרוני שוקי עוף של לימור לניאדו תירוש

לא רק לילדים: המתכון למקרוני של לימור לניאדו תירוש יזכיר לכולם את המטבח של אמא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
ספגטי שוקי עוף
ספגטי שוקי עוףצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • שוקי עוף
  • 2 כפות שמן חמניות
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 350 גרם מקרוני (ברילה מספר 9)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • רבע כפית מלח
  • כף שמן זית
  • רבע כוס מים

הוראות הכנה

שוטפים ומייבשים את שוקי העוף. בצלחת שטוחה מערבבים את התבלינים ומגלגלים את שוקי העוף בתערובת התבלינים, כך שיצופו מכל הצדדים. מחממים 2 כפות שמן חמניות בסיר שטוח, מטגנים את שוקי העוף למשך שלוש דקות, מכוסה במכסה. הופכים ומטגנים שלוש דקות נוספות בסיר מכוסה. מכבים את הלהבה, ומשאירים מכוסה למשך עשר דקות.

מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות למשך 5 דקות (חצי בישול), מסננים ומעבירים לקערה בינונית. מערבבים בקערה קטנה רסק עגבניות, מלח, שמן זית, רבע כוס מים ואת כל נוזלי הבישול והשומן שהעוף הגיר, יוצקים לקערת הפסטה ומערבבים היטב.

מסדרים בסיר את שוקי העוף בעיגול, כשצדם הרחב כלפי חוץ, מעל מניחים את הפסטה המתובלת ומכסים במכסה. מבשלים על להבה בינונית למשך עשרים דקות, מנמיכים מאוד את הלהבה וממשיכים בבישול למשך שעה נוספת. הופכים בזהירות על צלחת הגשה ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ