מתכון: מרק כרישה, ארטישוק ירושלמי ופטריות

זהו הזמן לירקות השורש הקטנים. ירקות אלה עדיין לא הספיקו לנוח באדמה ולהשמין ממי הגשם. טעמם הצעיר, המרוכז והעשיר ומתיקותם הנפלאה יעוררו את בלוטות הטעם

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
מרק כרישה צעירה, ארטישוק ירושלמי ופטריותצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 7-6 יחידות (400 גרם נטו) ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח, פלפל שחור
  • 8 יחידות (400 גרם נטו) כרישות צעירות פרוסות לעיגולים דקים
  • 2 שורשי סלרי קטנים קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 ענפי תימין קשורים בחוט בישול
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • 2 סלסילות פטריות בייבי פורטובלו
  • 8 יחידות פורטובלו בגודל בינוני
  • 8 יחידות פטריות שיטאקי
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית סוכר
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 2 ליטר מים רותחים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס סולת
  • רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים ארטישוק ירושלמי לעיגולים דקים (2 מ"מ), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל וצולים 20 דקות. בזמן הצלייה מטגנים בסיר גדול את עיגולי הכרישה וקוביות הסלרי עם 4 כפות שמן זית עד התרככות. מוסיפים שום קצוץ וצרור תימין ומטגנים 2 דקות.

מנגבים (לא שוטפים) ופורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מוסיפים את כל סוגי הפטריות לסיר ומאדים 10 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ויין לבן ומבשלים על להבה גבוהה רבע שעה. מוסיפים לסיר מים, ארטישוק ירושלמי צלוי ופטרוזיליה, מבשלים 5 דקות ומכבים את הלהבה.

לקראת ההגשה מטגנים במחבת קטנה את השום הקצוץ עם שמן זית חצי דקה, מוסיפים סולת ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מעבירים את תכולת המחבת לסיר עם המרק החם, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 2 דקות. ממתינים 5 דקות לפני שיוצקים לקערות. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להגיש עם פרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ