מתכון: מרק כרישה, ארטישוק ירושלמי ופטריות - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק כרישה, ארטישוק ירושלמי ופטריות

זהו הזמן לירקות השורש הקטנים. ירקות אלה עדיין לא הספיקו לנוח באדמה ולהשמין ממי הגשם. טעמם הצעיר, המרוכז והעשיר ומתיקותם הנפלאה יעוררו את בלוטות הטעם

10-12 מנות דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

7-6 יחידות (400 גרם נטו) ארטישוק ירושלמי קלוף

2 כפות שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
8 יחידות (400 גרם נטו) כרישות צעירות פרוסות לעיגולים דקים
2 שורשי סלרי קטנים קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
4 ענפי תימין קשורים בחוט בישול
2 סלסילות פטריות שמפיניון
2 סלסילות פטריות בייבי פורטובלו
8 יחידות פורטובלו בגודל בינוני
8 יחידות פטריות שיטאקי
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית סוכר
2 כוסות יין לבן יבש
2 ליטר מים רותחים
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
רבע כוס סולת
רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים ארטישוק ירושלמי לעיגולים דקים (2 מ"מ), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל וצולים 20 דקות. בזמן הצלייה מטגנים בסיר גדול את עיגולי הכרישה וקוביות הסלרי עם 4 כפות שמן זית עד התרככות. מוסיפים שום קצוץ וצרור תימין ומטגנים 2 דקות.

מנגבים (לא שוטפים) ופורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מוסיפים את כל סוגי הפטריות לסיר ומאדים 10 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ויין לבן ומבשלים על להבה גבוהה רבע שעה. מוסיפים לסיר מים, ארטישוק ירושלמי צלוי ופטרוזיליה, מבשלים 5 דקות ומכבים את הלהבה.

לקראת ההגשה מטגנים במחבת קטנה את השום הקצוץ עם שמן זית חצי דקה, מוסיפים סולת ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מעבירים את תכולת המחבת לסיר עם המרק החם, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 2 דקות. ממתינים 5 דקות לפני שיוצקים לקערות. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להגיש עם פרמזן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות