גרנולה קלאסית - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גרנולה קלאסית

8-10 מנות דרגת קושי: קל
גרנולה
לימור לניאדו תירוש

אחת הגרנולות הטובות שיש. בקלות אפשר לשנות או להוסיף מרכיבים לפי הטעם. למשל, קוקוס, פרג, נבט חיטה טחון, בננות או תפוחים מיובשים, צימוקים שחורים, תמרים קצוצים, קוביות חלבה, שבבי שוקולד מריר וקינמון. הגרנולה תישמר היטב עד שבועיים בכלי אטום, במקום מוצל. אם ברצונכם להכין כמות כפולה, יש לאפות בשתי תבניות

14תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לסירופ:

2 כפות מים

3 כפות שמן גרעיני ענבים או שמן חמניות
רבע כוס (60 מ"ל) דבש נוזלי
2 כפות סירופ מייפל טבעי
רבע כפית מלח

לתערובת:

150 גרם שיבולת שועל שלמה
40 גרם אגוזי לוז
40 גרם קשיו
80 גרם שקדים
40 גרם פקאן
30 גרם שומשום
30 גרם גרעיני חמניות
30 גרם גרעיני דלעת
80 גרם משמש מיובש קצוץ
40 גרם חמוציות ממותקות במיץ תפוחים
40 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-140 מעלות.

בסיר קטן מבשלים את חומרי הסירופ עד רתיחה עדינה, מכבים את האש.

מערבבים את כל הגרעינים, האגוזים והשיבולת שועל בקערה. בוזקים מעל את הסירופ החם, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהם מצופים בסירופ.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים היטב את התערובת לגובה ס"מ לכל היותר, ואופים 50 דקות. בכל 10 דקות מערבבים את הגרנולה, כדי שהאגוזים לא ייחרכו.

מוציאים מהתנור (התערובת תהיה לחה, אך תתקשה במשך הצינון). מערבבים מיד עם הפירות המיובשים ומצננים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות