מתכון |

שקשוקה ירוקה ועשירה

את רוטב העגבניות המסורתי מחליפים עלי מנגולד ותרד, שיוצרים הרמוניה. שימוש בחלמונים בלבד מספק שקשוקה עשירה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שקשוקה ירוקה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6-8 מנות

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש

רכיבים

הוראות הכנה

במחבת עם שמן זית מטגנים כרישה ותימין רבע שעה.

שולפים את התימין ומוסיפים שום ועלי מנגולד קצוצים. מטגנים רבע שעה או עד שהמנגולד מתרכך וצבעו נותר ירוק בוהק. מתבלים ומוסיפים עלי תרד. מכסים ומבשלים 3 דקות עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. בשלב זה יצטברו במחבת נוזלים שיש לאדות. לשם כך מרימים את המכסה וממשיכים בבישול עד שיישארו מעט נוזלים במחבת.

מניחים בעזרת כפית גושים קטנים של גבינת ריקוטה מעל הרוטב, בוזקים מעל שמנת מתוקה ומרתיחים ללא ערבוב. מוסיפים בזהירות חלמון אחר חלמון למחבת. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור. מבשלים ללא מכסה למשך חצי דקה ומגישים מיד עם פטרוזיליה או עלי זעתר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ