שקשוקה ירוקה ועשירה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה ירוקה ועשירה

את רוטב העגבניות המסורתי מחליפים עלי מנגולד ותרד, שיוצרים הרמוניה. שימוש בחלמונים בלבד מספק שקשוקה עשירה

6-8 מנות דרגת קושי: קל
שקשוקה ירוקה
לימור לניאדו תירוש

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 כפות שמן זית

כרישה פרוסה לעיגולים
2 ענפי תימין
2 גבעולי שום צעיר (באורך כ-15 ס"מ, החלק הלבן והירוק בהיר) קצוצים או שן שום פרוסה
8-10 עלי מנגולד צעירים שטופים וקצוצים גס
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט
קורט צ'ילי גרוס או רבע פלפל ירוק חריף
250 גרם תרד צעיר או טורקי שטוף
8-10 חלמונים
שליש כוס שמנת מתוקה
150 גרם גבינת ריקוטה
פטרוזיליה קצוצה או עלי זעתר טריים

הוראות הכנה

במחבת עם שמן זית מטגנים כרישה ותימין רבע שעה.

שולפים את התימין ומוסיפים שום ועלי מנגולד קצוצים. מטגנים רבע שעה או עד שהמנגולד מתרכך וצבעו נותר ירוק בוהק. מתבלים ומוסיפים עלי תרד. מכסים ומבשלים 3 דקות עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. בשלב זה יצטברו במחבת נוזלים שיש לאדות. לשם כך מרימים את המכסה וממשיכים בבישול עד שיישארו מעט נוזלים במחבת.

מניחים בעזרת כפית גושים קטנים של גבינת ריקוטה מעל הרוטב, בוזקים מעל שמנת מתוקה ומרתיחים ללא ערבוב. מוסיפים בזהירות חלמון אחר חלמון למחבת. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור. מבשלים ללא מכסה למשך חצי דקה ומגישים מיד עם פטרוזיליה או עלי זעתר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות