בצק לפיצה אוורירית במיוחד - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בצק לפיצה אוורירית במיוחד

לפני ההגשה צריך רק להוסיף תוספות אהובות ולאפות עשר דקות בתנור

4 פיצות גדולות בקוטר 30 ס"מ דרגת קושי: קל
בצק לפיצה
לימור לניאדו תירו

קמח ייעודי לפיצה מכיל אחוז גבוה של גלוטן וחלבון, שעוזר בקבלת פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. הקמח גם ידידותי למשימת הרידוד - יתגמש, ייפתח ולא ייקרע למגע המערוך. להלן הסוגים המומלצים:

* Antimo Caputo - Pizza Chef 00 (יבואן: טומין). קמח פיצה איטלקי משמונה סוגי חיטה, שנטחן בנאפולי על ידי בני משפחת קאפוטו זה כשלושה דורות. להשיג בטיב טעם ועדן טבע מרקט.

* 100-Pivetti (יבואן: רסטרטו). קמח מחיטה איטלקית מובחרת, המיועד לפיצה ופוקאצ'ה. להשיג בשוק האיכרים בנמל תל אביב.

* קמח שטיבל מס' 2 לפיצות עבות ומס' 15 לפיצות דקות.

* קמח לפיצה ופוקאצ'ה של סוגת. עשוי מהגרעין הקשה של החיטה.

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2.5 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים

כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים (45 מעלות)
כפית וחצי סוכר
4 כוסות (560 גרם) קמח פיצה או קמח לבן מנופה
3 כפיות מלח רגיל או מלח ים דק
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין
חצי כוס קמח מעורבבת עם חצי כוס קמח תירס או סולת לרידוד

הוראות הכנה

מחממים תנור לטמפרטורה של 40 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים שמרים, מים וסוכר. מניחים בתנור או במקום חמים ל-10 דקות.

שופכים קמח ומלח לקערת מערבל חשמלי עם וו לישה. מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים והמים ואת שמן הזית במקביל.

מערבלים עוד דקה. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים 3 דקות (שימוש בקמח לבן ידרוש לישה ארוכה יותר, עוד דקה או שתיים).

כאשר הבצק חלק, רך למגע ומעט דביק, מעבירים אותו למשטח מקומח בקמח וסולת. לשים את הבצק בעדינות ומחדירים לתוכו מעט מתערובת הקמח. יוצרים כדור ומניחים בקערה גדולה, משומנת בשמן זית. מכסים במגבת ומתפיחים בתנור או במקום חמים לשעה. הבצק יכפיל את נפחו.

מעבירים למשטח מקומח בתערובת קמח וסולת. חותכים לארבעה חלקים שווים. מגלגלים בעדינות לצורת כדור בתנועת קיפול של הקצוות לתוך הבצק (לא בתנועת גלגול). משאירים על המשטח המקומח, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.

מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית. מניחים בתחתית תבנית פיצה, תבנית אפייה או אבן שמוט (לוקח לה כשעה להגיע לטמפרטורת התנור).

על משטח רידוד מניחים נייר אפייה, מפזרים מעט מתערובת הקמח ומרדדים בעזרת מערוך את הכדור לעלה דק ככל האפשר (עיגול בקוטר 28-30 ס"מ). מניחים את הבצק עם הנייר מעל התבנית או האבן החמה ואופים בתחתית התנור 3-4 דקות. מצננים. מכסים עם מגבת לצינון מלא.

לפני ההגשה מניחים על הבצק 3 כפות של רוטב עגבניות וכ-100 גרם גבינת מוצרלה, מזליפים שמן זית, מניחים תוספות אהובות ואופים בתחתית התנור בטמפרטורה הגבוהה ביותר 10 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות