חומוס ביתי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס ביתי

להכין חומוס בבית זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. ככה תעשו את זה נכון

4-5 מנות דרגת קושי: קל
חומוס ביתי
דן קינן
11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2.5 כוסות גרגירי חומוס קטנים (500 גרם) מזן בולגרי או הדס

כפית מחוקה סודה לשתייה או אבקת אפייה

6 כפות גדושות טחינה גולמית

6 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

כפית וחצי מלח

כפית כמון

לפחות 3.5 כוסות מים חמים (עדיף ממי בישול הגרגירים)

להגשה:

שמן זית

גרגירי חומוס חמים

כמון

פפריקה

כפית מלח

הוראות הכנה

משרים גרגירי חומוס בקערה עם מים וסודה לשתייה או אבקת אפייה, למשך 24 שעות. מחליפים את מי ההשריה לאחר 12 שעות. אין צורך להוסיף סודה לשתייה או אבקת אפייה. מסננים ושוטפים היטב.

מעבירים לסיר גדול ומוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד חצי מגובה החומוס. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר מעל. מנמיכים את האש ומבשלים, תוך בעבוע עדין 3 שעות. מוודאים התרככות הגרגירים על ידי מעיכת גרגיר מבושל בין אגודל לאצבע, לכדי פירה רך. מסננים ושומרים את מי הבישול.

באופן מסורתי מועכים את החומוס במכתש ועלי. אפשר גם לטחון במעבד מזון או במערבל בעל וו לישה. טוחנים או מועכים יחד גרגירי חומוס, טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, מלח וכמון. מוסיפים כוס אחר כוס ממי הבישול של החומוס בהדרגה, תוך כדי טחינה, עד קבלת הסמיכות הרצויה.

אם לא אוכלים מיד, יש להביא בחשבון שהחומוס יסמיך בתוך זמן קצר. בעת ההגשה מזליפים מעט שמן זית, כמון ופפריקה מתוקה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות