לזניה זריזה עם בולונז וערמונים - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניה זריזה עם בולונז וערמונים

לזניה שילדים אוהבים במיוחד אם הם מעדיפים רוטב חלק, אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות במחית עגבניות איטלקית (passata)

דרגת קושי: קל
לזניה זריזה עם בולונז וערמונים
לימור לניאדו תירוש

אם הילדים מעדיפים רוטב חלק, אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות במחית עגבניות איטלקית (passata)

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם בשר בקר טחון טרי

3 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
800 גרם עגבניות משומרות קלופות ומרוסקות (עדיף ייבוא מאיטליה)
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית אורגנו
קורט פפריקה חריפה או צ'ילי יבש
כוס מיץ עגבניות
שמן זית לשימון התבנית
9-10 דפי לזניה
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
כוס גבינת פרמזן מגוררת
300 גרם ערמונים בוואקום
פלפל שחור
אורגנו

הוראות הכנה

בסיר בינוני מטגנים את הבשר (ללא שמן) עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים שום ורסק עגבניות ומערבבים דקה. מוסיפים את שאר החומרים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית חסינת חום בגודל 30x18, כולל הדפנות. יוצקים מעט מרוטב הבולונז לתחתית התבנית ומניחים בשכבות דפי לזניה, חצי מכמות הרוטב, 200 גרם ערמונים ושליש מכמות המוצרלה והפרמזן. חוזרים על מלאכת ההרכבה ללא ערמונים. מכסים בדפי לזניה.

בשלב האחרון (בתצלום מימין) מפזרים את השליש הנותר של הגבינות, זורים אורגנו, פלפל שחור גרוס וערמונים.

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות. מסירים את הרדיד האלומיניום וממשיכים באפייה 20 דקות נוספות.

מומלץ לחכות לפחות שעה לספיגת טעמים ולהתייצבות הלזניה. מחממים בשנית במידת הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות