מתכון

פריטטה תפו"א, ארטישוק ירושלמי וריקוטה

ביצים, לא כמו שחשבתם, לארוחת בוקר מושלמת שניתן להגיש לאורך כל שעות היום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:8-6 מנות
זמן בישול:40 דקות
פריטטה עם בצל וגבינה
פריטטה עם בצל וגבינהצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 10 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • 5 יחידות ארטישוק ירושלמי (300 גרם נטו) קלוף ופרוס לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
  • 5-7 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם נטו) קלופים ופרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
  • 8 ביצים
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • חצי כפית מחית כמהין שחורה (אופציה)
  • קורט אגוז מוסקט
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • כף פרמזן

הוראות הכנה

למחבת בגודל 26 מוזגים 2 כפות שמן זית. מטגנים בצל 5 דקות עד התרככות והשחמה קלה. מעבירים לקערה.

לאותה מחבת מוזגים 3 כפות שמן זית, מחממים היטב ומניחים בזהירות פרוסות ארטישוק ירושלמי. מטגנים 15 דקות תוך ניעור המחבת מדי פעם וערבוב קל בהקפצה. מעבירים לצלחת.

לאותה מחבת מוזגים 5 כפות שמן זית, מניחים בזהירות פרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 15 דקות תוך ניעור מדי פעם וערבוב קל בהקפצה.

בקערה טורפים ביצים במזלג. מוסיפים שמנת מתוקה, כמהין, תבלינים, ארטישוק ירושלמי וגבינות. מערבבים.

מוזגים את תכולת הביצים למחבת עם תפוחי האדמה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות. מנערים בעדינות את תכולת המחבת כדי שהטורטייה לא תידבק למחבת. מבשלים 5 דקות נוספות. הטורטייה תישאר רטובה בחלקה העליון ותחתיתה תשחים.

מחממים תנור לתוכנית גריל. מעבירים את המחבת למרכז התנור ומשחימים את חלקה העליון 2 דקות. מצננים רבע שעה, הופכים לצלחת הגשה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט וסלט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ