פריטטה תפו"א, ארטישוק ירושלמי וריקוטה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פריטטה תפו"א, ארטישוק ירושלמי וריקוטה

ביצים, לא כמו שחשבתם, לארוחת בוקר מושלמת שניתן להגיש לאורך כל שעות היום

8-6 מנות דרגת קושי: קל
פריטטה עם בצל וגבינה
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

10 כפות שמן זית

בצל קצוץ לקוביות קטנות
5 יחידות ארטישוק ירושלמי (300 גרם נטו) קלוף ופרוס לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
5-7 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם נטו) קלופים ופרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
8 ביצים
רבע כוס שמנת מתוקה
חצי כפית מחית כמהין שחורה (אופציה)
קורט אגוז מוסקט
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת ריקוטה
כף פרמזן

הוראות הכנה

למחבת בגודל 26 מוזגים 2 כפות שמן זית. מטגנים בצל 5 דקות עד התרככות והשחמה קלה. מעבירים לקערה.

לאותה מחבת מוזגים 3 כפות שמן זית, מחממים היטב ומניחים בזהירות פרוסות ארטישוק ירושלמי. מטגנים 15 דקות תוך ניעור המחבת מדי פעם וערבוב קל בהקפצה. מעבירים לצלחת.

לאותה מחבת מוזגים 5 כפות שמן זית, מניחים בזהירות פרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 15 דקות תוך ניעור מדי פעם וערבוב קל בהקפצה.

בקערה טורפים ביצים במזלג. מוסיפים שמנת מתוקה, כמהין, תבלינים, ארטישוק ירושלמי וגבינות. מערבבים.

מוזגים את תכולת הביצים למחבת עם תפוחי האדמה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות. מנערים בעדינות את תכולת המחבת כדי שהטורטייה לא תידבק למחבת. מבשלים 5 דקות נוספות. הטורטייה תישאר רטובה בחלקה העליון ותחתיתה תשחים.

מחממים תנור לתוכנית גריל. מעבירים את המחבת למרכז התנור ומשחימים את חלקה העליון 2 דקות. מצננים רבע שעה, הופכים לצלחת הגשה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט וסלט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות