אומלט עשבי תיבול וגבינה צפתית - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אומלט עשבי תיבול וגבינה צפתית

אומלט גבוה עם ביצים, תפוחי אדמה, עשבי תיבול וכורכום

6-8 מנות דרגת קושי: קל
אולמט עשבי תיבול
Getty Images IL
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

8 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
7 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם נטו) קלופים ופרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
8 ביצים
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים כגון פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום ונענע
רבע כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
150 גרם גבינת צפתית קשה מגוררת
כף פרמזן

 

הוראות הכנה

למחבת בגודל 26 מוזגים 3 כפות שמן זית. מטגנים בצל 5 חמש דקות עד התרככות והשחמה קלה. מעבירים לקערה.

לאותה מחבת מוזגים 5 כפות שמן זית, מניחים בזהירות פרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 15 דקות תוך ניעור המחבת מדי פעם וערבוב קל בהקפצה.

בקערה טורפים ביצים בעזרת מזלג. מוסיפים עשבי תיבול, שמנת מתוקה, תבלינים וגבינות. מערבבים. מוזגים את תכולת הביצים למחבת עם תפוחי האדמה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות. מנערים בעדינות את תכולת המחבת כדי שהטורטייה לא תידבק למחבת. מבשלים 5 דקות נוספות. הטורטייה תישאר רטובה בחלקה העליון ותחתיתה תשחים.

מחממים תנור לתוכנית גריל. מעבירים את המחבת למרכז התנור ומשחימים את חלקה העליון 2 דקות. מצננים 15 דקות, הופכים לצלחת הגשה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט וסלט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות