מתכון מתכון |

אומלט עשבי תיבול וגבינה צפתית

אומלט גבוה עם ביצים, תפוחי אדמה, עשבי תיבול וכורכום

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
אולמט עשבי תיבול צילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 8 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
  • 7 תפוחי אדמה בינוניים (500 גרם נטו) קלופים ופרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ
  • 8 ביצים
  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים כגון פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום ונענע
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • קורט אגוז מוסקט
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כורכום
  • 150 גרם גבינת צפתית קשה מגוררת
  • כף פרמזן

הוראות הכנה

למחבת בגודל 26 מוזגים 3 כפות שמן זית. מטגנים בצל 5 חמש דקות עד התרככות והשחמה קלה. מעבירים לקערה.

לאותה מחבת מוזגים 5 כפות שמן זית, מניחים בזהירות פרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 15 דקות תוך ניעור המחבת מדי פעם וערבוב קל בהקפצה.

בקערה טורפים ביצים בעזרת מזלג. מוסיפים עשבי תיבול, שמנת מתוקה, תבלינים וגבינות. מערבבים. מוזגים את תכולת הביצים למחבת עם תפוחי האדמה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות. מנערים בעדינות את תכולת המחבת כדי שהטורטייה לא תידבק למחבת. מבשלים 5 דקות נוספות. הטורטייה תישאר רטובה בחלקה העליון ותחתיתה תשחים.

מחממים תנור לתוכנית גריל. מעבירים את המחבת למרכז התנור ומשחימים את חלקה העליון 2 דקות. מצננים 15 דקות, הופכים לצלחת הגשה ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט וסלט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ