עוגת ריקוטה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת ריקוטה

עוגה אולטימטיבית: רכה, אוורירית, מתוקה במידה וטעימה להפליא

דרגת קושי: קל
עוגת ריקוטה
לימור לניאדו תירוש

 אם תקפידו על חלמונים בהירים (מביצים אורגניות), העוגה תהיה צחורה

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבסיס:

180 גרם (24 יחידות) פתי בר

60 גרם חמאה
כף דבש

למלית:

250 גרם ריקוטה 

600 גרם ריקוטה פרסקה
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 
4 ביצים מופרדות   
3 כפות קמח מנופה 
כוס סוכר (200 גרם)
כפית תמצית וניל או גרידת לימון וכף מיץ לימון
קורט מלח 

לציפוי: 

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר 
חצי כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

משמנים בחמאה תבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ.

שוטפים חיתול בד במים רותחים ומניחים אותו במסננת. מסננים בו גבינות ושמנת חמוצה למשך שעה.

ממיסים חמאה ודבש במיקרוגל או במחבת.

במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים פתי בר. מוסיפים את החמאה המומסת תוך כדי ערבול הביסקוויטים. מהדקים את התערובת הפירורית לתחתית התבנית ומקררים שעתיים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים יחד שמנת חמוצה, ריקוטה, חלמונים, וניל או גרידת לימון ומיץ לימון וחצי כוס סוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, מערבבים מעט.

מקציפים חלבונים עם מלח. כשמתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה. יוצקים את תערובת הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים. אופים 10 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל100 מעלות וממשיכים באפייה (לא לפתוח את דלת התנור) 80 דקות. מצננים חצי שעה.

מחממים תנור ל150 מעלות.

מערבבים בקערה שמנת חמוצה, סוכר ווניל ויוצקים מעל העוגה. אופים 7 דקות.

מקררים 12 שעות לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות