מתכון: קציצות קינואה וריקוטה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קציצות קינואה וריקוטה

מגישים לצד סלט חמצמץ ורוטב יוגורט וטחינה

דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

כוס קינואה

כף שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר
1 קישוא מגורר סחוט היטב
4 ביצים
כוס נענע קצוצה  
2 כפיות נענע מיובשת 
200 גרם ריקוטה (עדיף בופאלו) מסוננת 
2 כפות צנוברים 
2 כפות אוכמניות מיובשות
4 כפות פירורי לחם
רבע כפית כורכום 
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור

רוטב יוגורט וטחינה גולמית:

250 מ"ל יוגורט

4 כפות טחינה גולמית
חצי כפית מלח 
כפית וחצי מיץ לימון
גרידת לימון

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר בינוני. יוצקים קינואה ומבשלים 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

במחבת עם כף שמן מטגנים בצל עד שקיפות.

בקערה גדולה מניחים קינואה, בצל מטוגן ואת כל שאר החומרים. מערבבים היטב ומשהים במקרר שעה.

מגלגלים מהתערובת קציצות יפות ומעט שטוחות.

אפשר לטגן, לצלות או לאדות:

טיגון: מטגנים במחבת עם מעט שמן זית כ‑5 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון שחום .

אידוי: מחממים סיר גדול עם מים עד לרתיחה עדינה, מניחים כלי אידוי מעל הסיר ובו נייר סופג רטוב. מניחים את הקציצות ברווחים על הנייר. מכסים ומאדים 5 דקות.

צלייה: צולים בתנור חם, 10 דקות ב‑220 מעלות.

מגישים לצד סלט חמצמץ ורוטב יוגורט וטחינה.

הכנת רוטב יוגורט וטחינה גולמית

מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומגישים לצד הקציצות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות