קיש תרד

קיש שהוא הקלאסיקה הצרפתית במיטבה. פריך ומעודן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
קיש תרד
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לבצק פריך:

  • 200 גרם קמח מנופה
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
  • חצי כפית של מלח, פלפל שחור וגרגירי כוסברה טחונים
  • כפית סוכר לבן
  • ביצה טרופה
  • 12 כפות מי קרח

למלית:

  • 1 קילו תרד שטוף היטב
  • 2 ביצים
  • מכל שמנת מתוקה
  • חצי כפית של מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
  • 150 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה

מצננים את קוביות החמאה 10 דקות במקפיא. במעבד מזון עם להב מתכת, מערבלים קמח, מלח וחמאה כחצי דקה. מוסיפים ביצה ומיד לאחריה 12 כפות מים בטפטוף אטי, עד איסוף הבצק לכדורים קטנים. מכניסים את הבצק לשקית ניילון או מניחים על ניילון נצמד. משטחים עם הידיים לדיסקית עגולה, סוגרים היטב ומצננים שעתיים לפחות (נשמר במקרר עד יומיים).

מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים בו את התרד חצי דקה. שוטפים במים קרים ומסננים.

קוצצים לרצועות עבות, סוחטים עם הידיים עודפי מים ומסננים שעתיים לפחות.

משמנים תבנית מתפרקת לפאי בגודל 24 או 26 ס"מ בחמאהמומסת.  מרדדים במהירות את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, מרפדים את התבנית בבצק תוך הקפדה על הידוק הבצק בחיבור בין הדפנות לתחתית. חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק במזלג ומניחים במקפיא לחצי שעה.

מחממים תנור ל200 מעלות. 

טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה ותבלינים.

מניחים מעל הבצק בשכבות: תרד, מלית וגושי ריקוטה מפוררים. אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים רבע שעה טרם חילוץ הפאי מהתבנית. מגישים חם לצד סלט חמצמץ, יוגורט או שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ