קיש תרד - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קיש תרד

קיש שהוא הקלאסיקה הצרפתית במיטבה. פריך ומעודן

8-10 מנות דרגת קושי: קל
קיש תרד
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק פריך:

200 גרם קמח מנופה

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
חצי כפית של מלח, פלפל שחור וגרגירי כוסברה טחונים
כפית סוכר לבן
ביצה טרופה
12 כפות מי קרח

למלית:

1 קילו תרד שטוף היטב

2 ביצים
מכל שמנת מתוקה
חצי כפית של מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
150 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה

מצננים את קוביות החמאה 10 דקות במקפיא. במעבד מזון עם להב מתכת, מערבלים קמח, מלח וחמאה כחצי דקה. מוסיפים ביצה ומיד לאחריה 12 כפות מים בטפטוף אטי, עד איסוף הבצק לכדורים קטנים. מכניסים את הבצק לשקית ניילון או מניחים על ניילון נצמד. משטחים עם הידיים לדיסקית עגולה, סוגרים היטב ומצננים שעתיים לפחות (נשמר במקרר עד יומיים).

מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים בו את התרד חצי דקה. שוטפים במים קרים ומסננים.

קוצצים לרצועות עבות, סוחטים עם הידיים עודפי מים ומסננים שעתיים לפחות.

משמנים תבנית מתפרקת לפאי בגודל 24 או 26 ס"מ בחמאהמומסת.  מרדדים במהירות את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, מרפדים את התבנית בבצק תוך הקפדה על הידוק הבצק בחיבור בין הדפנות לתחתית. חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק במזלג ומניחים במקפיא לחצי שעה.

מחממים תנור ל200 מעלות. 

טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה ותבלינים.

מניחים מעל הבצק בשכבות: תרד, מלית וגושי ריקוטה מפוררים. אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים רבע שעה טרם חילוץ הפאי מהתבנית. מגישים חם לצד סלט חמצמץ, יוגורט או שמנת חמוצה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות