מוס שוקולד קפה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוס שוקולד קפה

8 מנות דרגת קושי: קל
מוס שוקולד
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

150 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפחות 60% מוצקי קקאו)

2 כפות (30 גרם) חמאה
2 כפות אספרסו 
מכל שמנת מתוקה
3 ביצים מופרדות
קורט מלח
כף סוכר
1820 יחידות ביסקוטי (לשונות חתול)
150 מ"ל אספרסו או 150 מ"ל מים רותחים עם 5 כפיות נס קפה איכותי
3 כפות ליקר (שוקולד, קפה, וינו סאנטו או פורטו)
2 כפות אבקת קקאו מנופה
50 גרם שוקולד מריר מגורר

הוראות הכנה

ממיסים שוקולד, חמאה ואספרסו בבן מרי. מערבבים היטב. מצננים לחום גוף.  

מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך, שומרים במקרר.

בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב. מוסיפים בתנועות קיפול חצי מהקצפת לתערובת השוקולד. מערבבים קלות ומוסיפים בתנועות קיפול חצי מקצף החלבונים. מערבבים ומוסיפים את יתרת הקצפת וקצף החלבונים. מקפלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.    

מערבבים יחד קפה וליקר. טובלים את הביסקוטי בקפה ומציבים אותם סביב קערה מרכזית בעלת דפנות ישרות.

מעבירים את מוס השוקולד לכלי המרכזי ומצננים לפחות 8 שעות.

מפזרים מעל אבקת קקאו ושוקולד מריר ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות