עוגת דובדבנים הפוכה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת דובדבנים הפוכה

פשוטה, יפה וממכרת. אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים, מסוננים. להגיש חמים או פושר עם שמנת חמוצה, לצד תה נענע ולואיזה

דרגת קושי: קל
עוגת דובדבנים הפוכה
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

150 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
גרידת לימון
2 ביצים בטמפרטורת החדר
כף אמרטו
100 גרם קמח לבן מנופה, מעורבב עם כפית אבקת אפייה וקורט מלח
50 גרם שקדים טחונים

למלית:

30 גרם חמאה + חמאה לשימון התבנית

850 גרם דובדבנים מגולענים
חצי כוס סוכר לבן
4 כפות דבש
2 כפות אמרטו
מקל קינמון

הוראות הכנה

משמנים מחבת שנכנסת לתנור בקוטר 24-26 ס"מ במעט חמאה. מניחים בה סוכר, דבש וחמאה ומבשלים עד שהתערובת נמסה ומבעבעת. מוסיפים אמרטו, מקל קינמון ודובדבנים ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה. מורידים מהאש, מסננים (שומרים את הנוזלים) ומחזירים למחבת את הדובדבנים המסוננים. מצננים 10 דקות.

בזמן הצינון מחממים בסיר קטן את הסירופ ומצמצמים לשליש כוס.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים בקערת המערבל חמאה, אבקת סוכר וגרידת לימון ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים ביצים זו אחר זו. מערבלים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים אמרטו. מערבלים. מוסיפים שקדים ואת תערובת הקמח. מערבלים מעט ומסיימים בערבוב עם מרית גומי.

בוזקים על הדובדבנים שבמחבת 3 כפות מהסירופ המצומצם. בעזרת מרית הגומי מניחים על הדובדבנים גבעות קטנות של בצק. משטחים מעט (לא צריך לעצב). אופים 35 דקות.

מזליפים את הסירופ הנותר על העוגה מיד עם צאתה מהתנור. מצננים 10 דקות. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות