שיפודי פרגיות בחלב קוקוס על סלט מלפפונים תאילנדי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שיפודי פרגיות בחלב קוקוס על סלט מלפפונים תאילנדי

ברחובות בנגקוק נמכרים השיפודים הקטנים האלה כחטיף חמים. לרוב הם עשויים מבשר חזיר והסלט מוגש על צלחת נייר פשוטה, כתוספת מרעננת

16 שיפודים קטנים דרגת קושי: בינוני
שיפודי פרגיות בחלב קוקוס על סלט מלפפונים תאילנדי
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

400 גרם פרגיות

למשרה:

חצי כוס חלב קוקוס

כף גרגירי כוסברה שלמים
כפית גרגירי כמון שלמים
3 כפות למון גראס קצוץ או 2 כפות מיץ ליים או לימון
כפית מלח
כף ג'ינג'ר מגורר
רבע פלפל אדום חריף פרוס או מעט צ'ילי
כפית שטוחה כורכום
2 כפות שמן קוקוס, בוטנים או קנולה
כף סוכר קנים

להגשה:

פלפל אדום פרוס

בצל ירוק (החלק הירוק) פרוס

לסלט:

6 מלפפונים קטנים מגוררים על פומפייה גסה

3 כפות עלי נענע קצוצים
רבע פלפל אדום חריף קצוץ
3 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר
2 כפות סויה
2 כפות שמן קוקוס
כפית שומשום שחור
כפית שומשום לבן

הוראות הכנה

חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה.

במחבת יבשה קולים גרגירי כוסברה וגרגירי כמון עד שניחוח עז מתפשט. טוחנים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי. מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים את שאר חומרי המשרה. מוזגים על הפרגיות ומערבבים. משרים מכוסה במקרר למשך 2-12 שעות.

משרים שיפודי עץ במים קרים למשך חצי שעה. מעלים על כל שיפוד 3 קוביות של פרגיות. מחממים תנור לתוכנית גריל. מניחים את השיפודים בתבנית עם רשת צלייה, מוזגים את המשרה שנותר בקערה על השיפודים וצולים 10 דקות מכל צד.

מכינים את הסלט: מחממים חומץ, סוכר, סויה ושמן במחבת עד המסת הסוכר. מצננים ומערבבים עם המלפפונים, הנענע והפלפל החריף. זורים מעל שומשום שחור ולבן. מגישים לצד השיפודים, לאחר שזורים עליהם פלפל חריף ובצל ירוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות