מתכון: עלי גפן ממולאים באורז ובשר - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עלי גפן ממולאים באורז ובשר

דרגת קושי: קל
עלי גפן ממולאים באורז ובשר
לימור לניאדו תירוש
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 עלי גפן קטנים טריים, שטופים היטב

2 בצלים קצוצים

2 כפות שמן
כוס אורז בסמטי או פרסי
500 גרם בשר טחון
כוס נענע קצוצה
3 כפות צנוברים קלויים
2 כפות תרכיז רימונים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי

לרוטב: 

מיץ מלימון אחד 
2 כפות רסק עגבניות 
2 כפות תרכיז רימונים 
2 כוסות מים רותחים 
חצי כפית מלח 
חצי כפית פלפל 
חצי כפית פלפל אנגלי טחון 
חצי כפית סוכר 
עלה דפנה 
10 משמשים מיובשים 
10 עגבניות שרי חצויות 
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
 

 

הוראות הכנה

במחבת עם שמן מטגנים בצלים עד שקיפות. מצננים.

מערבבים את חומרי המלית. ממלאים ומבשלים את עלי הגפן לפי המתכון שמשמאל.

הכנה:

מניחים עלי גפן בקערה גדולה. שופכים עליהם מים רותחים. ממתינים 2 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים. מסירים את הגבעול בעזרת סכין.

מרתיחים סיר עם מים רותחים ומבשלים אורז למשך 7 דקות. מסננים.

מטגנים קוביות בצל במחבת עם 2 כפות שמן, עד שקיפות.

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

מרפדים סיר משומן קלות בפרוסות לימון ומעליהם פרוסות עגבנייה. מניחים עלה על קרש חיתוך, כשנימיו כלפי מעלה. ממלאים בכחצי כף מלית. מקפלים את שולי העלה משני הקצוות לכיוון המרכז ומגלגלים תוך כדי הידוק לכיוון קצה העלה העליון.

מסדרים בסיר בצפיפות את עלי הגפן הממולאים, כשהפתח הממולא כלפי מטה. מניחים מעל משמשים מיובשים ועגבניות שרי.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים מעל העלים הממולאים. מביאים לבעבוע קל. מניחים צלחת הפוכה מעל העלים ומכסים את הסיר. מבשלים שעה וחצי על אש קטנה. מוציאים את הצלחת, מניחים קוביות חמאה מעל העלים, מכסים ומבשלים 10 דקות. הממולאים במיטבם יום למחרת ההכנה. מגישים פושר עם יוגורט חמצמץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות