עלי גפן ממולאים באורז נענע ופירות מיובשים - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי גפן ממולאים באורז נענע ופירות מיובשים

מתכון בטוח לאחד המאכלים החמקמקים והמושלמים שהמזרח התיכון יצר

8-10 דרגת קושי: בינוני
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 עלי גפן קטנים טריים, שטופים היטב

לריפוד הסיר:
2 כפות שמן
1-2 לימונים על קליפתם, שטופים בסבון ופרוסים לעיגולים
2-3 עגבניות בשלות וגדולות פרוסות לעיגולים
למלית:
כוס וחצי אורז
2 כפות שמן
2 בצלים
כוס נענע טרייה קצוצה
20 משמשים מיובשים קצוצים דק
חצי כוס אוכמניות מיובשות
4 כפות צנוברים קלויים
2 כפות תרכיז רימונים
כפית מלח
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות תרכיז רימונים
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית סוכר
עלה דפנה
10 משמשים מיובשים
10 עגבניות שרי חצויות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

מניחים עלי גפן בקערה גדולה. שופכים עליהם מים רותחים. ממתינים 2 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים. מסירים את הגבעול בעזרת סכין.

מרתיחים סיר עם מים רותחים ומבשלים אורז למשך 7 דקות. מסננים.

מטגנים קוביות בצל במחבת עם 2 כפות שמן, עד שקיפות.

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

מרפדים סיר משומן קלות בפרוסות לימון ומעליהם פרוסות עגבנייה. מניחים עלה על קרש חיתוך, כשנימיו כלפי מעלה. ממלאים בכחצי כף מלית. מקפלים את שולי העלה משני הקצוות לכיוון המרכז ומגלגלים תוך כדי הידוק לכיוון קצה העלה העליון.

מסדרים בסיר בצפיפות את עלי הגפן הממולאים, כשהפתח הממולא כלפי מטה. מניחים מעל משמשים מיובשים ועגבניות שרי.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים מעל העלים הממולאים. מביאים לבעבוע קל. מניחים צלחת הפוכה מעל העלים ומכסים את הסיר. מבשלים שעה וחצי על אש קטנה. מוציאים את הצלחת, מניחים קוביות חמאה מעל העלים, מכסים ומבשלים 10 דקות. הממולאים במיטבם יום למחרת ההכנה. מגישים פושר עם יוגורט חמצמץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות