טופו שחור עם בוק צ'וי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טופו שחור עם בוק צ'וי

3-4 מנות דרגת קושי: קל
טופו שחור עם בוק צ'וי
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם טופו אורגני (חבילה)

חצי כוס רוטב סויה מתוק או רוטב טריאקי
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם חמאה 
4 בצלי שאלוט קצוצים לקוביות
פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים דקים
4 שיני שום קצוצות
כף (12 גרם) ג'ינג'ר קצוץ
כף רוטב סויה
כפית סוכר
כף גרגירי פלפל שחור גרוסים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים
5 יחידות בצל ירוק (ללא הפקעת) חתוכים לפיסות באורך 4 ס"מ
200 גרם בוק צ'וי 
2 כפות חמאה, שמן זית או קוקוס
2 כפות סויה

הוראות הכנה

חותכים טופו לקוביות בגודל 2 ס"מ. מספיגים על נייר סופג. מעבירים לצלחת עמוקה. מערבבים עם חצי כוס רוטב סויה מתוק ומשרים שעתיים עד לילה.  

מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים בצלחת פירורי לחם ופלפל שחור.

מוציאים את קוביות הטופו מהמשרה (שומרים על הנוזלים) ומגלגלים בתערובת.

מעבירים את קוביות הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים חצי שעה. מערבבים כל עשר דקות. את פירורי הלחם שנותרו בקערה ושתובלו בנוזלי המשרה מחממים תוך ערבוב על מחבת יבשה למשך 10 דקות, לשימוש בהמשך.

חולטים בוק צ'וי דקה במים רותחים. מסננים ושומרים בצד בקערה עם מים קרים.  

מחממים ווק עם חמאה ומטגנים שאלוט, פלפל אדום חריף, שום וג'ינג'ר למשך 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים רוטב סויה, סוכר, פלפל שחור ואת נוזלי המשרה. מרתיחים, מוסיפים טופו ובצל ירוק ומבשלים דקה תוך הקפצה קלה וספיגת כל הרוטב בציפוי הטופו. מעבירים לצלחת.

באותו ווק שמים חמאה וסויה ומקפיצים את הבוק צ'וי המסונן בשלמותו, עד התרככות. מוסיפים טופו, מחממים שנית ומגישים עם פירורי הלחם הקלויים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות