צ'ו צ'יי טופו קארי אדום - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'ו צ'יי טופו קארי אדום

הכינוי צ'ו צ'יי הוא אונומטופאה; מדמה את צליל נתזי קרם הקוקוס בעת הבישול עם מחית הקארי האדומה. רוטב הקארי יכול לשמש גם לבישול נתחי עוף, שרימפס או ירקות

5 מנות דרגת קושי: קל
טופו
לימור לניאדו תירוש
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 

  • 400 גרם טופו אורגני רך או רגיל (חבילה ושליש), מסונן
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון קטנות ככל האפשר
  • פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס  
  • 5 כפות מחית קארי אדומה (ראו מתכון)
  • 2 כפיות סוכר קנים 
  • 2 כפות רוטב דגים (למנה טבעונית לא חובה)
  • כוס (250 מ"ל) חלב קוקוס  
  • פלפל אדום חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לחצאי עיגולים
  • 10 עלי קפיר 
  • 4 כפות כוסברה קצוצה 
  • הוראות הכנה

    חותכים טופו לקוביות בגודל 2 ס"מ. מספיגים על נייר סופג. בעזרת עוד נייר סופג מנקים בעדינות פטריות ומסירים את הרגליים. את הפטריות הגדולות חותכים לחצאים.

    מחממים בסיר בינוני קרם קוקוס עד רתיחה. מוסיפים מחית קארי וסוכר ומערבבים תוך רתיחה במשך דקה (הקרם ישפריץ מעט).

    מוסיפים רוטב דגים, חלב קוקוס, פלפל חריף, עלי כפיר, טופו ופטריות ומרתיחים שנית תוך ערבוב. מבשלים 5 דקות. מגישים חם עם הרוטב על אורז לבן.

    

    תגובות

    דלג על התגובות

    בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

    סדר את התגובות