צ'ו צ'יי טופו קארי אדום

הכינוי צ'ו צ'יי הוא אונומטופאה; מדמה את צליל נתזי קרם הקוקוס בעת הבישול עם מחית הקארי האדומה. רוטב הקארי יכול לשמש גם לבישול נתחי עוף, שרימפס או ירקות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 400 גרם טופו אורגני רך או רגיל (חבילה ושליש), מסונן
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון קטנות ככל האפשר
  • פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 5 כפות מחית קארי אדומה
  • 2 כפיות סוכר קנים
  • 2 כפות רוטב דגים (למנה טבעונית לא חובה)
  • כוס (250 מ"ל) חלב קוקוס
  • פלפל אדום חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לחצאי עיגולים
  • 10 עלי קפיר
  • 4 כפות כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

חותכים טופו לקוביות בגודל 2 ס"מ. מספיגים על נייר סופג. בעזרת עוד נייר סופג מנקים בעדינות פטריות ומסירים את הרגליים. את הפטריות הגדולות חותכים לחצאים.

מחממים בסיר בינוני קרם קוקוס עד רתיחה. מוסיפים מחית קארי וסוכר ומערבבים תוך רתיחה במשך דקה (הקרם ישפריץ מעט).

מוסיפים רוטב דגים, חלב קוקוס, פלפל חריף, עלי כפיר, טופו ופטריות ומרתיחים שנית תוך ערבוב. מבשלים 5 דקות. מגישים חם עם הרוטב על אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ