שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לימור לניאדו-תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בפלרמו שבסיציליה מגישים סרדינים במילוי חמוץ-מתוק נפלא. אני מכינה את המנה הזאת שנים, ותמיד היא המוצלחת ביותר בארוחה. גם אלה שטוענים כי אינם אוהבים דגים, נהנים ממנה. בעונת עלי הגפן מומלץ לעטוף כל סרדין ממולא טרם הצלייה בעלה גפן צעיר, חלוט לדקה במים רותחים ומסונן.


רכיבים

  • 30 סרדינים נקיים מאידרה וראש, מחוברים בזנב
  • כוס פנקו או פירורי לחם לא מתובלים, רגילים או מחיטה מלאה
  • שליש כוס שמן זית
  • 50 גרם (4 כפות) צנוברים
  • 60 גרם (4 כפות) צימוקים שחורים קטנים
  • 4 פילה אנשובי מסוננים וקצוצים
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית גרידת תפוז
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • כפית חומץ בלסמי
  • קורט מלח אטלנטי

הוראות הכנה

משרים צימוקים שעה בקערה עם חצי כוס מים.

במחבת עם שמן מטגנים פירורי לחם עד הזהבה. מוסיפים צנוברים וממשיכים בטיגון עד הזהבת הצנוברים. מוסיפים אנשובי, מערבבים ומכבים את האש. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים על קרש חיתוך את הסרדין, כשצד העור כלפי מטה. מניחים 2 כפיות מן התערובת באופן אחיד על פני כל הסרדין ומגלגלים מכיוון הראש לזנב. מניחים ניצבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסרדינים ואופים רבע שעה. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

בעונת עלי הגפן מומלץ לעטוף כל סרדין ממולא טרם הצלייה בעלה גפן צעיר, חלוט לדקה במים רותחים ומסונן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ