טורטיירה: מתכון לסרדינים סיציליאניים ממולאים - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טורטיירה: מתכון לסרדינים סיציליאניים ממולאים

גם מי שלא אוהב דגים בכלל וסרידנים בפרט מוצא את עצמו חוזר לקחת עוד קצת סרדינים ממולאים

דרגת קושי: קל
למור לניאדו-תירוש

בפלרמו שבסיציליה מגישים סרדינים במילוי חמוץ-מתוק נפלא. אני מכינה את המנה הזאת שנים, ותמיד היא המוצלחת ביותר בארוחה. גם אלה שטוענים כי אינם אוהבים דגים, נהנים ממנה. בעונת עלי הגפן מומלץ לעטוף כל סרדין ממולא טרם הצלייה בעלה גפן צעיר, חלוט לדקה במים רותחים ומסונן.

 


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

30 סרדינים נקיים מאידרה וראש, מחוברים בזנב

כוס פנקו או פירורי לחם לא מתובלים, רגילים או מחיטה מלאה

שליש כוס שמן זית
50 גרם (4 כפות) צנוברים
60 גרם (4 כפות) צימוקים שחורים קטנים
4 פילה אנשובי מסוננים וקצוצים
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית גרידת תפוז
חצי כוס מיץ תפוזים


לרוטב:

2 כפות שמן זית

כפית מיץ לימון
כפית חומץ בלסמי
קורט מלח אטלנטי

הוראות הכנה

משרים צימוקים שעה בקערה עם חצי כוס מים.

במחבת עם שמן מטגנים פירורי לחם עד הזהבה. מוסיפים צנוברים וממשיכים בטיגון עד הזהבת הצנוברים. מוסיפים אנשובי, מערבבים ומכבים את האש. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים על קרש חיתוך את הסרדין, כשצד העור כלפי מטה. מניחים 2 כפיות מן התערובת באופן אחיד על פני כל הסרדין ומגלגלים מכיוון הראש לזנב. מניחים ניצבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסרדינים ואופים רבע שעה. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

בעונת עלי הגפן מומלץ לעטוף כל סרדין ממולא טרם הצלייה בעלה גפן צעיר, חלוט לדקה במים רותחים ומסונן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות