קבב סרדינים עם בורגול ועשבי תיבול

לסרדינים, אולי יותר מכל חבריהם, יש אופי דגי וניחוח של ים. קשה להישאר אדישים לטעמם הדומיננטי ולקלות ההכנה שלהם

לימור לניאדו-תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו-תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
קבב סרדינים עם בורגול

רכיבים

  • רבע כוס בורגול דק - גרישה
  • 25 סרדינים טריים נקיים מראש, זנב ואידרה (500 גרם נטו)
  • בצל אדום קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • חצי כוס תערובת של פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק
  • חצי כפית פלפל לבן גרוס
  • כפית מלח
  • קורט צ'ילי
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • טחינה ביתית טרייה
  • חופן עגבניות שרי תמר חצויות
  • עלי כוסברה טריים
  • גרידת לימון
  • פלחי לימון

הוראות הכנה

מניחים בורגול דק בקערה בינונית. ממלאים במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומניחים לבורגול לתפוח 10 דקות.

קוצצים את הסרדינים לקוביות קטנטנות. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים. לשים היטב ומניחים לחצי שעה במקרר.

משמנים קלות את הידיים בשמן זית ויוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומוארכות. מחממים גריל, מחבת פסים או מחבת טפלון וצולים את הקבבים ללא שמן עד שהם שחומים משני הצדדים. בזמן הצלייה מפזרים חצאי עגבניות שרי בין הקבבים.

מוציאים ומסדרים על צלחת הגשה לצד טחינה, כוסברה ועגבניות צלויות. מזליפים שמן זית, מלח אטלנטי, גרידת לימון ומגישים עם פלח לימון.

תגובות