מתכון לעוף צלוי מושלם - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוף צלוי מושלם

העוף הצלוי טעים מאוד כפי שהוא - טבעי, שחום ופריך

4-6 מנות דרגת קושי: קל

העוף טעים מאוד כפי שהוא - טבעי, שחום ופריך. מתאים להוסיף פלפל שחור גרוס, צרור רוזמרין טרי או תימין לבטן העוף ולפזר כמה שיני שום בקליפתן בתבנית הצלייה. מומלץ להגיש לצד ירק מוקפץ, תפוחי אדמה צלויים או סלט רענן.

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

2-1.5 קילו עוף שטוף ומיובש

רבע כפית מלח, 2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

גזר קלוף ופרוס, בצל קצוץ גס

להברשת העוף במשך הצלייה:

2 כפות חמאה מומסת, כף שמן, חצי כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. זורים מלח בבטן העוף. מחדירים לבטן חצי מכמות החמאה. קושרים את רגלי העוף ובטנו. מברישים את העוף ביתרת החמאה ומניחים בתבנית צלייה, כשצד החזה כלפי מעלה.

מוסיפים לתבנית בצל וגזר וצולים בתנור 5 דקות. הופכים את העוף על צדו, מברישים אותו בזריזות בתערובת החמאה והשמן וצולים 5 דקות. הופכים לצדו השני, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים 5 דקות.

מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. ממשיכים בצלייה חצי שעה, כשהעוף מונח עדיין על צדו. מברישים את העוף ברוטב שניגר בתבנית כל 10 דקות.

הופכים את העוף על צדו השני, ממליחים בחצי מכמות המלח וצולים חצי שעה. חוזרים על פעולת ההברשה כל 10 דקות. ממליחים ביתרת המלח והופכים את העוף כשצד החזה כלפי מעלה. צולים 15 דקות.

מעבירים את העוף לצלחת הגשה וממתינים 10 דקות טרם הפריסה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות