קישואים ממולאים גבינה, שקדים ופירורי לחם - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ממולאים גבינה, שקדים ופירורי לחם

הקישואים הללו טעימים במיוחד לא רק בשל שימוש בשקדים במלית, אלא גם מכיוון שטעם הקישוא מצליח לשמור על ייחודו

6 מנות דרגת קושי: קל
קישואים ממולאים
לימור לניאדו תירוש

לטעמי אפשר להמיר את אבקת השום בחצי שן שום טרייה קצוצה; את הגבינה: בתערובת שווה של פרמזן ואמנטל (או גרוייר); ואת החמאה בשמן זית.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 זוקיני בינוניים

רבע כוס בצל קצוץ

כף וחצי שמן זית

בשר זוקיני קצוץ מריקון הקישוא

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים מנופים

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי כוס עד שני שלישים כוס פירורי לחם לא מתובלים

שני שלישים כוס (60 גרם) גבינה צהובה שווייצית מגוררת (כגון גרוייר)

ביצה

מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם

3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט וחולטים את הזוקיני 10 דקות. מסננים. חוצים לאורך ומרוקנים את הזוקיני בעזרת כפית. ממליחים את סירות הזוקיני ומניחים אותן הפוכות על מגבת מטבח, לייבוש. קוצצים את בשר הזוקיני, מניחים במגבת מטבח נקייה (נטולת חומרי כביסה) וסוחטים היטב. מניחים בקערה.

מטגנים בצל עם שמן 10 דקות על אש קטנה, במחבת מכוסה. מערבבים מפעם לפעם. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומשחימים מעט. מוסיפים בשר זוקיני ומטגנים כמה דקות, עד התרככות. מעבירים לקערה ומוסיפים שקדים ושמנת. מוסיפים שליש כוס מפירורי הלחם ואת הגבינה (מלבד 3 כפות). מערבבים.

מוסיפים ביצה מתבלים במלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם ומערבבים היטב. אם התערובת דלילה למילוי, מוסיפים פירורי לחם.

מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את סירות הזוקיני ועורמים לגבעות קטנות. מניחים בתבנית, מפזרים מעל את הגבינה שנותרה, פירורי לחם וחמאה מומסת ואופים 30-25 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות