מתכון |

קישואים ממולאים גבינה, שקדים ופירורי לחם

הקישואים הללו טעימים במיוחד לא רק בשל שימוש בשקדים במלית, אלא גם מכיוון שטעם הקישוא מצליח לשמור על ייחודו

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קישואים ממולאים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 מנות

לטעמי אפשר להמיר את אבקת השום בחצי שן שום טרייה קצוצה; את הגבינה: בתערובת שווה של פרמזן ואמנטל (או גרוייר); ואת החמאה בשמן זית.

רכיבים

  • 3 זוקיני בינוניים

  • רבע כוס בצל קצוץ

  • כף וחצי שמן זית

  • בשר זוקיני קצוץ מריקון הקישוא

  • חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים מנופים

  • חצי כוס שמנת מתוקה

  • חצי כוס עד שני שלישים כוס פירורי לחם לא מתובלים

  • שני שלישים כוס (60 גרם) גבינה צהובה שווייצית מגוררת (כגון גרוייר)

  • ביצה

  • מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם

  • 3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט וחולטים את הזוקיני 10 דקות. מסננים. חוצים לאורך ומרוקנים את הזוקיני בעזרת כפית. ממליחים את סירות הזוקיני ומניחים אותן הפוכות על מגבת מטבח, לייבוש. קוצצים את בשר הזוקיני, מניחים במגבת מטבח נקייה (נטולת חומרי כביסה) וסוחטים היטב. מניחים בקערה.

מטגנים בצל עם שמן 10 דקות על אש קטנה, במחבת מכוסה. מערבבים מפעם לפעם. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומשחימים מעט. מוסיפים בשר זוקיני ומטגנים כמה דקות, עד התרככות. מעבירים לקערה ומוסיפים שקדים ושמנת. מוסיפים שליש כוס מפירורי הלחם ואת הגבינה (מלבד 3 כפות). מערבבים.

מוסיפים ביצה מתבלים במלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם ומערבבים היטב. אם התערובת דלילה למילוי, מוסיפים פירורי לחם.

מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את סירות הזוקיני ועורמים לגבעות קטנות. מניחים בתבנית, מפזרים מעל את הגבינה שנותרה, פירורי לחם וחמאה מומסת ואופים 30-25 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ