קוסקוס מהיר אטי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קוסקוס מהיר אטי

קוסקוס אינסטנט יכול לתת בבית תוצאות מצוינות, בתנאי שמתעלמים מההוראות על גב השקית

8-10 מנות דרגת קושי: קל
קוסקוס של לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

הכנת קוסקוס מסורתי דורשת כלי אידוי מיוחד המכונה קוסקוסייר. זהו סיר אלומיניום או חרס בן שתי קומות: המרק מתבשל בחלק התחתון ומעליו מונח הקוסקוס במסננת מיוחדת שסופגת את האדים. הכנתו דורשת זמן רב ומיומנות ידיים השמורה לדור הולך ונעלם.

בקוסקוס אינסטנט, אידוי הגרגירים מתבצע במפעל, במכונת אדים בלחץ גבוה. הגרגירים מיובשים ונארזים וכל הנותר הוא להחדיר להם מעט לחות. אם מכינים אותו בבית לפי ההוראות הבאות - ומתעלמים מאלה המופיעות על גבי השקית - התוצאה מצוינת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 שקיות (700 גרם) קוסקוס דק, בינוני או מלא

2 כפות שמן

כפית מלח

הוראות הכנה

שופכים את כל המרכיבים לקערה. מערבבים ומוזגים כוס מים רותחים. מערבבים מעט ומניחים נייר כסף צמוד לקוסקוס.

לאחר 10 דקות מערבבים עם מזלג ומפוררים את הגושים הגדולים (בקטנים נטפל בסוף). מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים, מערבבים עם מזלג ומשהים מכוסה 3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שהקוסקוס מוכן לדרגת אל דנטה.

מפוררים בין שתי הידיים בתנועת שפשוף את כל הגושים שנותרו. ניתן להכין מראש ולחמם ממסננת אידוי או במיקרוגל. נשמר במקרר יומיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות