עוגיות חמאת בוטנים וקקאו - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות חמאת בוטנים וקקאו

עוגיות פריכות שמתפוררות בפה, נפלאות לצד תה מתוק. הן מלאות בטעמים מנוגדים, של מלוח, מתוק ומריר

50-60 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות חמאת בוטנים וקקאו
לימור תירוש

אם אינכם אוהבים את הטוויסט המלוח במתוק שלכם, המירו את הבוטנים המלוחים הקלויים בבוטנים טבעיים קלויים על חום בינוני למשך עשר דקות.

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-60-50 עוגיות:

1/4 כוס (30 גרם) בוטנים מלוחים קלויים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שליש כוס (90 גרם) חמאת בוטנים חלקה, בטמפרטורת החדר
חצי כוס (100 גרם) סוכר דמררה או קנים
כפית דבש
ביצה
כוס ושליש (190 גרם) קמח מנופה
2 כפיות סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
כוס ושליש (190 גרם) שיבולת שועל

לזרייה מעל: אבקת קקאו מנופה

הוראות הכנה

מקלפים את הבוטנים על ידי שפשוף בידיים, קוצצים. בקערת המערבל עם וו הגיטרה מערבלים חמאה וחמאת בוטנים עד קבלת מחית אחידה וקרמית.

מוסיפים סוכר ודבש ומערבלים היטב. מוסיפים ביצה ומערבלים היטב. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

מרימים את וו המערבל, מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מורידים ומערבלים לשתיים־שלוש שניות.

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר. צרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים זה מזה.

מפזרים אבקת קקאו ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות