מתכון |

עוגיות חמאת בוטנים וקקאו

עוגיות פריכות שמתפוררות בפה, נפלאות לצד תה מתוק. הן מלאות בטעמים מנוגדים, של מלוח, מתוק ומריר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות חמאת בוטנים וקקאו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
50-60 עוגיות

אם אינכם אוהבים את הטוויסט המלוח במתוק שלכם, המירו את הבוטנים המלוחים הקלויים בבוטנים טבעיים קלויים על חום בינוני למשך עשר דקות.

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".

רכיבים

  • ל-60-50 עוגיות:

  • 1/4 כוס (30 גרם) בוטנים מלוחים קלויים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • שליש כוס (90 גרם) חמאת בוטנים חלקה, בטמפרטורת החדר

  • חצי כוס (100 גרם) סוכר דמררה או קנים

  • כפית דבש

  • ביצה

  • כוס ושליש (190 גרם) קמח מנופה

  • 2 כפיות סודה לשתייה

  • חצי כפית אבקת אפייה

  • כוס ושליש (190 גרם) שיבולת שועל

  • לזרייה מעל: אבקת קקאו מנופה

הוראות הכנה

מקלפים את הבוטנים על ידי שפשוף בידיים, קוצצים. בקערת המערבל עם וו הגיטרה מערבלים חמאה וחמאת בוטנים עד קבלת מחית אחידה וקרמית.

מוסיפים סוכר ודבש ומערבלים היטב. מוסיפים ביצה ומערבלים היטב. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

מרימים את וו המערבל, מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מורידים ומערבלים לשתיים־שלוש שניות.

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר. צרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים זה מזה.

מפזרים אבקת קקאו ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ